Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, consideră că municipiul Suceava este un oraş neadministrat, făcând referire două probleme actuale, riscul ca sucevenii să rămână fără căldură şi închiderea bazarului.

„Azi dimineaţă (n.r.) am văzut un film urât. Am avut impresia că încă visez. Credeam că în Suceava lucrurile sunt cumva în regulă, în normalitate. Văd că bazarul s-a închis, după ce afuncţionat ohooo. Văd că nu avem căldură. Şi mă întreb oare Suceava a fost aşa dintotdeauna, sau e un vis urât? Nu mai înţeleg nimic nici eu. Chiar nu mai cred că Suceava este un oraş adminsitrat. Personal am această percepţie”, a precizat Nechifor. Făcând referire la închiderea bazarului, Nechifor a spus că lucrurile în acest caz ar trebui văzute „puţin mai departe” de dorinţa „de a rupe şid e a închide”. El a spus că în bazar sunt mii de oameni care trăiesc doar cu ceea ce câştigă în bazar, şi mai sunt alte câteva zeci de mii de suceveni care cumpără doar de aici petnru că nu au veniturile necesare pentru nu îşi permit să cumpere din marile magazine. „Bazarul nu e doar o zonă în care spun unii că e evaziune, nu pot să spun lucru acesta, sau în care se vinde marfă de calitate îndoielnică, şi nu pot spune nici lucrul acesta. Există ANAF şi Protecţia Consumatorilor care pot să răspundă de aceste lucruri. Dar acolo lucrează oameni, şi de acolo îşi duc pâinea acasă la copiii lor”, a precizat Nechifor. El a spus că parlamentarii suceveni ar trebui să se gândească la o iniţiativă legislativă prin care să se regândească rapid modul de autorizare a unor astfel de centre comerciale şi economice sau instituţii. „Că aşa închidem totul, şi cu oamenii ce facem? Asta e întrebarea mea. Ce facem cu oamenii care aveau un loc de muncă acolo şi care acum nu ştiu ce fac”, a precizat Cătălin Nechifor.

Şeful CJ Suceava a spus că vineri ar vrea să aibă o consultare şi un dialog cu parlamentarii suceveni, dar şi cu reprezentanţii Prefecturii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Primăriei, întâlnire în urma căreia să se găsească o soluţie prin care s-ar putea rezolva problema bazarului. „Eu cred că aceste lucruri care ţin de autorizarea unor astfel de spaţii au rămas un pic în trecut. Poate nu ne-am dat seama că s-a mai schimbat şi lumea, şi s-au schimbat şi soluţiile tehnice şi modul de intervenţie. Nu dau o soluţie, doar fac un apel la dialog. Eu sunt la dispoziţia lor dacă au timp, dacă au dorinţă să găsim în acord cu Primăria Suceava, Prefectura şi ISU o formulă care să fie acoperitoare nu doar legal, ci şi uman, şi care să asigure şi condiţii normale pentru intervenţia echipamentelor în situaţii de risc”, a declarat Nechifor.

Făcând referire la problemele legate de asigurarea agentului termic în Suceava, Cătălin Nechifor a spus că ştia că noua centrală termică a Sucevei, Bioenergy, „este cea mai frumoasă investiţie, cea mai ieftină”. „Văd la domnu Ilie Vasile (n.r. – directorul Bioenergy Suceava) că a rezolvat-o şi cu termoficarea. După ce a rezolvat-o cu aviaţia, văd o declaraţie a lui care m-a întristat profund,prin care ne spune că în scurt timp nu mai furnizează căldură. Păi dacă la două săptămâni de când începi să dai căldură spui că nu mai dai, nu ştiu dacă e tocmai în regulă”, a afirmat şeful administraţiei judeţene. El a făcut referire şi la primarul Sucevei, Ion Lungu, spunând că acesta declara în primăvara acestui an că în mod sigur şi categoric nu are nevoie de sprijinul nimănui pentru a asigura agent termic sucevenilor în această iarnă. „Eu ştiu că toate companiile sunt private. Dar aici este un serviciu public care se furnizează în baza unei legi mai speciale. Acolo nu prea te întreabă cineva dacă ai chef, sau vrei, sau poţi să dai căldură. Trebuie să dai căldură şi apoi să faci eforturi să-ţi iei din piaţă banii. Nu e vreo formulă

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava