MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a spus că intenţionează să declanşeze o ofensivă pentru atragerea de investitori în judeţul Suceava. EL a spus că în urma unei analize a resurselor proprii, a banilor primiţi de la bugetul central şi a fondurilor europene nerambursabile s-a constatat că toate aceste resurse nu acoperă necesarul de fonduri pentru rezolvarea tuturor problemelor existente. „Din acest motiv am declanşat o ofensivă în sensul de a încerca să găsim investitori, şi ajutor din alte zone decât cele din finanţări interne sau europene.

Vrem să ne deschidem către potenţialii investitori care sunt în lumea întreagă. Şi chiar dacă încă este criză financiară, eu consider că Suceava are atuuri importante din foarte multe puncte de vedere, şi istoric, şi tradiţional, dar şi din punctul de vedere al resurselor umane şi naturale”, a spus Cătălin Nechifor.

Astfel, el a spus că la începutul lunii martie va avea o întâlnire cu reprezentanţii conducerii regiunii Cernăuţi, din Ucraina, în cadrul căreia vor fi stabilite detaliile pentru organizarea unui forum economic la care să participe agenţi economici ucraineni şi români, în special din judeţul Suceava. Nechifor a spus că în perioada 15 – 17 marti a.c., la Suceava vor fi prezenţi ambasadorii în România din Quatar, Kazahstan şi Emiratele Arabe Unite, cărora li se vor prezenta opritunităţile de investiţii în construcţia celui de-al doilea campus al Universităţii „Ştefan cel Mare”, din comuna Moara. Şeful administraţiei judeţene a mai spus că în luna aprilie a acestui an se va întâlni cu reprezentanţii Ambasadei Austriei în România, în cadrul căruia se vor stabili detaliile pentru organizarea la Suceava a forumului „Dialog bucovinen”. La acest forum ar urma să participe firme sucevene, austriece, dar şi agenţi econoici din regiunea Cernăuţi. Nu în ultimul rând, Cătălin Nechifor a declarat că în data de 21 martie a.c. va participa la a patra ediţie a seminarului cooperării franco-române. La acest seminar vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice, preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari de municipii reşedinţă de judeţ, care au relaţii de cooperare cu autorităţi publice din Franţa. Trebuie spus că judeţul Suceva are încheiate acorduri de parteneriat cu două regiuni din Franţa, Mayenne şi Departamentul de Nord.

„În cadrul acestor întâlniri vreau să le prezint tuturor un set de idei de propuneri, de posibilităţi de a dezvolta afaceri în Suceava, care să pună în vedere potenţialul nostru. Suceava are un potenţial destul de important, în domeniul agricol, energie verzi, zootehnic, universitar, dar şi pentru dezvoltarea unor activităţi comerciale sau în domeniul serviciilor”, a mai spus Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava