Concert pascal
MOPAN Suceava

În ziua de 9 decembrie 2015, orele 10-12, la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” din Șcheia a avut loc o întâlnire a doamnelor subcomisar de poliție Orza Elisabeta Liliana și inspector de specialitate Stadler Laura din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul regional Suceava, cu un grup de 82 elevi din clasele V-VIII și 6 cadre didactice de la această școală. Întâlnirea s-a înscris în seria acțiunilor de acest tip demarate în luna octombrie în cadrul școlii noastre și la Palatul Copiilor din Suceava.

În cursul activității, desfășurate în cadrul campaniei de prevenire a traficului de persoane Cere ajutor… Nu cerși!  (octombrie 2015- martie 2016) au fost abordate următoarele probleme: conștientizarea factorilor de risc ce favorizează traficul de minori; identificarea modalităților eficiente de prevenire și înlăturare a acestuia; adoptarea unei atitudini unitare a școlii și a întregii comunități din Șcheia cu privire la pericolul reprezentat de traficul de persoane.

În timpul acțiunii, au fost difuzate filmulețe educative cu mesaj antitrafic și spoturi video. Elevii școlii noastre au pregătit o expoziție de panouri cu desene ce transmiteau mesajul de dezaprobare și stopare a cerșetoriei. Realizatorii desenelor au fost premiați – cu rechizite școlare și tricouri imprimate cu mesaje anticerșetorie – de către doamnele invitate de la ANITP – Centrul regional Suceava. În plus, ele au oferit tricouri și elevilor care au răspuns corect la întrebările ce vizau prevenirea și combaterea traficului de minori.

Din partea școlii noastre, acțiunea a fost inițiată de către profesor Pintescu Petruța Mirela, fiind supervizată de către director Ioana Bahrincean. Doamna economist Buzuleac Iuliana a coordonat realizarea expoziției și a postat desenele elevilor pe pagina de Facebook a școlii noastre iar doamnele profesoare Luca Sarmiza, Vornicu Claudia, Teodorovici Cosmina și Șuleap Ioana au participat la întâlnire.

Acțiunea a reprezentat un succes cert iar școala noastră își manifestă disponibilitatea de a mai participa în viitor la acest tip de activități.

Cere ajutor…. nu cerși!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava