Concert pascal
MOPAN Suceava

Unul dintre cele mai spectaculoase trasee turistice din județul Suceava este fără doar și poate cel care traversează cheile Moara Dracului din masivul Rarău. Cândva unul dintre cele mai dificile trasee montane de pe Rarău, Moara Dracului a devenit accesibilă turiștilor după ce pe tot traseul cheilor au fost amenajate numeroase podețe care fac mai ușor accesul printre pereții de stâncă înalți de zeci de metri.

Chelile Moara Dracului sunt situate pe versantul de nord al masivului Rarău, la 10,5 km distanţă de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc. Dinspre Suceava spre Câmpulung Moldovenesc, accesul către chei se face din DN 17, la intrarea în acest municipiu, spre stânga pe drumul forestier Valea Caselor. Drumul poate fi parcurs și cu mașina, iar după aproximativ patru kilometri se ajunge într-o parcare, unde turiștii au un loc de popas și o fântână din lemn care acoperă un izvor. De aici, turiștii ajung în câteva minute în Moara Dracului, cele mai frumoase și mai bine păstrate chei din întreaga zonă. De pe podețele amenajate pentru a face traseul cât mai facil pot fi admirați impresionanții pereții de piatră care se înalță vertical, dar și pârâul care a modelat aceste chei și micile cascade pe care acesta le face. Cheile Moara Dracului ating o lungime de 60-70 de metri și sunt ocrotite ca rezervaţie geologică, pe o suprafaţă de 10 ha.  În preajma acestor chei se mai întâlnesc câteva specii de tisă, relict glaciar, lemnul de aur al pădurilor de altădată, dar şi rarităţi din lumea plantelor şi animalelor, cum ar fi floarea de colţ, clopoţeii, vulturica, râsul, jderul sau vulpea.

Cheile Moara Dracului pot fi un obiectiv în sine de parcurs, însă turiștii care doresc pot să continue traseul marcat cu cruce roșie către Rarău. Pe acest traseu se poate ajunge la Popii Rarăului (1.628 m), Șaua Ciobanilor (1.550 m), pe vârful Rarău (1.651 m) precum și către Pietrele Doamnei.

 

Cheile Moara Dracului, spectaculosul loc prin care îți croiești drum prin munte pentru a ajunge în vârful Rărăului (FOTO), 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava