Concert pascal
MOPAN Suceava

La finele săptămânii trecute la Iaşi s-a desfăşurat Campionatul National de Qwan Ki Do Copii si Juniori. Concursul s-a disputat pe două probe, tehnică şi luptă. La competiţie au participat 460 copii şi juniori de la 4 la 17 ani, 390 sportivi la proba tehnică şi 260 sportivi la proba de luptă. Sportivii au reprezentat 22 de cluburi, întrecerile fiind conduse de 40 de arbitri.

Clubul He Pai Suceava s-a prezentat la Naţionalele de copii şi juniori cu un lot de 37 de sportivi cu vârste de la 7 la 17 ani, echipa fiind coordonată de instructorul Ovidiu Zegrea (Centura Neagră 3 Dang). Evoluând cu mare acurateţe, sportivii de la clubul sucevean au reuşit să urcea de 14 ori pe podiumul de premiere.

Rezultate consemnate la Campionatul Naţional de Qwan Ki Do:

Proba tehnică (Thao Quyen)
Locul I – Maria-Renate Burghelea – categoria 4-6 ani feminin
Locul I – Teodor-Sebastian Muha – categoria 4-6 ani masculin
Locul I – Raluca-Gabriela Huianu – categoria 9-10 ani feminin Centuri Violet
Locul I – Alexandru Serediuc – categoria 9-10 ani masculin Centuri Violet
Locul I – Sabina Postolache – categoria 11 – 12 ani feminin Centuri Violet
Locul II – Ioana Pintescu – categoria 11 – 12 ani feminin Grade Roşii
Locul III – Fabian Iurea – categoria 7 – 8 ani masculin Grade Roşii
Locul III – Alexandra Olaru – categoria 9-10 ani feminin Grade Roşii
Locul III – Francesca Scepanschi – categoria 9 – 10 ani Centuri Violet.
O comportare bună au avut şi Bogdan Buta – 7 – 8 ani masculin Grade Roşii şi Paula Turculeţ categoria 13 – 15 ani feminin, ei clasându-se în primii şase.

Proba de luptă (SONG DAU):
Locul I – Sabina Postolache şi Beatrice Acristinei – categ. 10 – 12 ani feminin
Locul I – Teodora Tofan şi Paula Turculeţ – categ. 13 – 15 ani feminin
Locul II – Alexandru Serediuc, Cristian Fomin şi Giulian Buzatu – categ. 8 – 9 ani masculin
Locul II – Sebastian Pricop şi Dan Grigoriu – categ. 10 – 12 ani masculin
Locul III – Francesca Scepanschi şi Raluca-Gabriela Huianu – categ. 8-9 ani feminin
Locul IV – Florin Traciu, Bogdan Lelcu, Cozmin Crainiciuc şi Tudor Şfabu.

„După o continuă şi intensă pregătire pregătire şi după o selecţie foarte greu de realizat (din peste 60 de sportivi implicaţi în pregătire) am reuşit să ne prezentăm în final cu 37 de sportivi. Încă 8 sportivi au rămas acasă din cauza condiţiilor meteorologige din week-end-ul trecut.

Deplasarea spre Iaşi a fost deosebit de dificilă, de vineri seară Suceava fiind izolată din cauza viscolului. Am reuşit să ajungem la Iaşi cu trenul, schimbând în Paşcani. Am ajuns chiar după festivitatea de deschidere şi un program demonstrativ şi copii au intrat imediat în concurs.

S-au remarcat în mod deosebit sportivii: Maria Burghelea, Teodor Muha, Fabian Iurea, Alexandra Olaru, Ioana Pintescu, Bogdan Buta care reprezintă „vârfurile” unei noi generaţii de copii care au început practicarea Qwan Ki Do-ului acum un an şi trei-patru luni.

Deşi au fost la prima lor participare la un Campionat Naţional, au dat dovadă de o deosebită seriozitate, maturitate şi putere de concentrare pentru vârsta lor. Aşteptăm ca aceste rezultate să fie confirmate şi în viitor, pentru că sunt foarte conştiincioşi la antrenamente.

La Raluca Huianu şi Alexandru Serediuc s-a văzut că au deja experienţă, şi-au controlat foarte bine emoţiile confirmând pregătirea foarte bună şi rezultatele de anul trecut.

Sabina Postolache a fost remarcată nu numai de publi, ci şi de către toţi oficialii (arbitrii, organizatori şi invitaţi), care i-au urmărit evoluţia.

Sabina Postolache este „o fetiţă de aur”, se poate spune. Are 12 ani şi practică Qwan Ki Do de la vârsta de 6 ani. Are în palmares 6 titluri de Campion Naţional, 4 la tehnică şi două la luptă.

La proba de luptă toate cele 6 echipe cu care ne-am prezentat au intrat finale (primele 4). Toţi cei care au luptat s-au comportat foarte bine şi m-a bucurat faptul că au progresat mult la capitolul tactică de luptă. Toată asistenţa a fost impresionată de evoluţiile foarte bune ale sportivilor suceveni.

Din 37 de sportivi cu care ne-am deplasat 20 s-au intors cu medalii. Sunt cele mai bune rezultate pe plan naţional de până acum.

La această competiţie s-a desfăşurat şi o campanie umanitară care a avut sloganul „Pentru îngeri fără aripi”. S-au strâns fonduri pentru copii de 0 – 2 ani abandonaţi de la Spitatul Sf. Maria din Iaşi. Prin această campanie s-au strâns peste 8.000 lei din care se vor cumpără bunuri necesare acestor copii nevinovaţi.

Nu este prima acţiune de acest gen pe care o iniţiază Federaţia Română de Qwan Ki Do şi nu va fi nici ultima pentru că ne dorim ca micuţii noştrii sportivi să crească frumos, să crească responsabili, să fie conştienţi că există şi oameni care au nevoie de ajutorul nostru.

Următoarea acţiune importantă va fi Campionatul Naţional de seniori care va avea loc pe 6-7 aprilie la Roman.
Am pregătit această competiţie în condiţii de stres şi incertitudine din cauza faptului că Galleria Mall, locul în care avem sala de antrenament se va închide în scurt timp şi încă nu am reuşit să găsim un spaţiu adecvat pentru pregătire.

Multumesc părinţilor pentru implicarea în această deplasare dificilă şi pentru faptul că sunt mereu aproape de copii şi de club şi au înţeles că arta marţială nu poate decât să ajute la creşterea, dezvoltarea şi educaţia copiilor lor” a declarat instructorul Ovidiu Zegrea (Centura Neagră 3 Dang).

Pe lângă sportivii de la He Pai Suceava, la Campionatele Naţionale de Qwan Ki Do de la Iaşi au participat şi sportive de la clubul Kim Bao Suceava (instructor Mihai Constantinescu Centura Neagră 3 Dang).

Rezultate înregistrate de sportivii de la Kim Bao Suceava:

Locul II: Ema Hândrescu Boghiu, Andreea Neculau şi Andra Tofan – luptă – categoria 13-15 ani feminin.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava