Concert pascal
MOPAN Suceava

Stela Popescu, un nume emblematic al scenei românești, a fost ținta atenției Securității încă din tinerețe, pe vremea când aceasta era studentă la „Teatru și Film”. În grupul ei, format din personalități considerate „prea emancipate” pentru epoca respectivă, a fost infiltrat și actorul Valentin Uritescu, cu scopul precis de a o spiona, notează click.ro.

Valentin Uritescu a făcut aceste dezvăluiri în cartea sa biografică „Să ai grijă de cel mai bun din tine”. În această mărturie curajoasă, el a povestit că a fost constrâns să redacteze note informative sub numele de „Paul Gavrilescu” pentru Securitate, conform sursei citate.

Recrutat de Securitate în anii ’60, pe vremea când era student, Uritescu a dezvăluit că timp de doi ani a fost nevoit să furnizeze informații despre colegii săi de facultate. În cadrul acestei activități, el a fost instruit să se apropie de grupul din care făcea parte Stela Popescu, printre altele.

Pe lângă întunecata poveste a monitorizării de către Securitate, viața personală a Stelei Popescu a fost marcată și de o poveste de dragoste tulburătoare. Marea ei iubire a fost Mihai „Puiu“ Maximilian, o relație care a emoționat generații întregi.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/cine-este-actorul-celebru-care-a-turnat-o-pe-stela-2354070.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava