Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava deschide o nouă rută turistică, drumul lui Ciprian Porumbescu de la Stupca la Putna. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, la deschiderea evenimentului „Lume, lume… hai la târg!” de la Muzeul Satului Bucovinean. Niculai Barbă a anunțat în premieră deschiderea acestui drum turistic, acesta adăugându-se celorlalte din județ, Via Transilvanica și Via Marie.

„Zilele acestea, reconstituind drumul lui Ciprian Porumbescu de la Stupca la Putna acum 150 de ani, propunem un nou traseu turistic deosebit de atractiv, ce poate fi parcurs inclusiv cu bicicleta într-o singură zi.

Acest traseu, care parcurge zone de o frumusețe deosebită din Bucovina, are și menirea de a reaminti turiștilor implicarea compozitorului Ciprian Porumbescu în organizarea Serbării de la Putna din 15 auguat 1871, alături de Mihai Eminescu sau Ioan Slavici, manifestare determinantă pentru definirea identității românești în istorie.

În urma discuțiilor avute cu istorici, cu specialiști în turism, cu primari, se propune ca traseul să înceapă de la Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, mormintele familiei Porumbescu, Muzeul „Ciprian Porumbescu”, apoi pe la Biserica din Ilișești, trecând pe lângă „Liră”, după care traseul continuă spre Putna prin Cacica”, a spus Niculai Barbă, care a mai adăugat că „propunem turiștilor să poată opta să iasă de pe traseu și să viziteze obiective turistice din apropiere cum ar fi Salina Cacica sau Basilica Minor cu hramul Adormirea Maicii Domnului”.

El a explicaz că drumul continuă prin Solca, apoi o mică buclă, prin Marginea unde se poate poposi la  Atelierul de ceramică neagră și la Mănăstirea Sucevița. Continuând spre Putna, traseul include și municipiul Rădăuți unde pot fi vizitate mai multe obiective.

Traseul se încheie la Putna unde, pe lângă Mănăstire, se are în vedere și vizitarea celei mai vechi bisericii din lemn, dar și chilia lui Daniil Sihastrul.

„Pentru documentare, împreună cu o echipă tehnică din CJ Suceava, am parcurs traseul, urmând să folosim datele, fotografiile și imaginile la realizarea unor materiale de informare și de promovare a fiecărui punct de pe traseu”, a încheiat Niculai Barbă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava