Concert pascal
MOPAN Suceava

Stadiul relațiilor comerciale bilaterale și organizarea Forumului de Afaceri România-Turcia au fost temele principale de discuție abordate în cadrul întâlnirii de astăzi dintre ministrul Ştefan-Radu Oprea și E.S. Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia în România.

Oficialul român a felicitat-o pe Füsun Aramaz pentru preluarea, în luna ianuarie, a funcției de ambasador al Republicii Turcia, asigurând-o de sprijinul MMACA pentru îndeplinirea mandatului său.

Forumul de Afaceri România-Turcia va avea loc pe 8 februarie 2019, în marja vizitei oficiale la București a E.S. doamna Ruhsar Pekcan, ministrul Comerțului al Republicii Turcia.

Obiectivele esențiale ale MMACA sunt contracararea deficitului comercial și eficientizarea activității de promovare a exporturilor și de atragere a investițiilor străine.

În primele 11 luni ale anului trecut, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Turcia a fost de 5.139,503 milioane de euro, din care exporturi de 1.840,518 milioane de euro și importuri de 3.298,985 milioane de euro.

Conform datelor înregistrate la ONRC, la 31 decembrie 2018 erau înregistrate în România 15.433 de societăţi comerciale cu capital turcesc, cu un capital social subscris de 728.669,91 mii USD, reprezentând 1,18% din totalul capitalului subscris de investitorii străini. După valoarea investiției în echivalent valută, Turcia ocupă locul 16 în clasamentul pe ţări de rezidenţă a investitorilor în societăţi comerciale cu participare străină.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava