Trasee Eminesciene
 • Acțiunile companiei de tehnologie 2Performant au început tranzacționarea pe piața AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare al BVB, sub simbolul bursier 2P.
 • Radu Hanga, Președinte BVB:
  • Venirea 2Performant la BVB ne bucură din mai multe motive, cele mai importante două fiind faptul că este o companie din domeniul tehnologie, unul de viitor și foarte căutat de investitori, dar și că este una dintre companiile finaliste ale programului Made in Romania derulat de BVB pentru susținerea antreprenorilor români.
 • Dorin Boerescu, fondator și Director General, 2Performant:
  • Pentru a profita de oportunitățile următorilor ani, pasul firesc pentru noi în acest moment este listarea la Bursa de Valori București. Sunt convins că aceasta este cea mai sănătoasă rută de finanțare pentru companiile de tehnologie și că întâlnirea dintre capitalul disponibil pe Bursa de la București și potențialul companiilor românești de tehnologie poate aduce schimbări importante în economia noastră în următorii ani.
  • Aștept cât mai mulți antreprenori din tehnologie să ni se alăture pe Bursa de Valori București.
 • Bogdan Aron, Director Financiar, 2Performant:
  • 2Performant vine la Bursă într-un moment bun, cu un model de business validat și cu o capacitate de creștere și de scalare dovedită. Avem în fața noastră o fereastră de oportunitate în comerțul online și în digital, nu doar în România, ci și în regiune.

Compania românească de tehnologie 2Performant Network (2P), liderul pieței de marketing afiliat din România, a intrat oficial pe Bursa de Valori București (BVB) în data de 9 decembrie, pe piața AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB.

Momentul a fost marcat prin deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare la sediul BVB de către co-fondatorul și Directorul General al 2Performant, Dorin Boerescu, și Directorul Financiar al 2Performant, Bogdan Aron, alături de Directorul General al Goldring, Virgil Zahan, Consultantul Autorizat care a asistat listarea companiei. Evenimentul a avut loc la sediul BVB și s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind desfășurarea de evenimente, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Venirea 2Performant la BVB ne bucură din mai multe motive, cele mai importante două fiind faptul că este o companie din domeniul tehnologie, unul de viitor și foarte căutat de investitori, dar și că este una dintre companiile finaliste ale programului Made in Romania derulat de BVB pentru susținerea antreprenorilor români. Povestea 2Performant este a unei echipe de oameni vizionari și dedicați, care au avut o idee de transformare a marketingului, idee care a convins și investitori, compania derulând multiplele runde de finanțare. Acum, 2Performant a ajuns la un nivel de maturitate la care venirea pe bursă este un pas natural și sunt convins că vom vedea și alte companii din domeniul tehnologiei urmând acest exemplu. Cele peste 30 de runde de finanțare derulate în ultimii 2 ani și valoarea impresionantă a acestora, de peste 2 miliarde de euro, dovedesc că la Bursa de Valori București orice companie serioasă își poate găsi finanțarea pentru dezvoltare”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

„În 2020, viitorul a venit în prezent. Digitalizarea accentuată, comerțul online, lucrul la distanță, toate au crescut cu viteză spectaculoasă, creând o oportunitate pentru care 2Performant era pregătită. Platforma noastră, 2Performant.com, ajută de ani de zile magazinele online să colaboreze la distanță cu mii de talente digitale din marketing, pe baze democratice și transparente, generând astfel valoare în baza unui model de business unic, scalabil, profitabil. Pentru a profita de oportunitățile următorilor ani, pasul firesc pentru noi în acest moment este listarea la Bursa de Valori București. Sunt convins că aceasta este cea mai sănătoasă rută de finanțare pentru companiile de tehnologie și că întâlnirea dintre capitalul disponibil pe Bursa de la București și potențialul companiilor românești de tehnologie poate aduce schimbări importante în economia noastră în următorii ani. Aștept cât mai mulți antreprenori din tehnologie să ni se alăture pe Bursa de Valori București”, a spus Dorin Boerescu, co-fondator și Directorul General al 2Performant.

Viziunea echipei 2Performant, aceea că activitatea de marketing va fi democratizată prin tehnologie, a condus la înființarea în 2008 a primei rețele de marketing afiliat din România, bazată pe un model de business de publicitate plătită la cost pe vânzare. Până în prezent, pe platforma 2Performant.com au fost intermediate 5,4 milioane de tranzacții în valoare de peste 226 milioane de euro, pentru peste 600 de jucători din eCommerce din România și din regiune, din peste 30 de industrii, precum Orange, Decathlon, Elefant, Libris, FashionDays, Cărturești, Noriel și alții.

De-a lungul timpului, 2Performant a crescut de peste 200 de ori în termeni de cifră de afaceri. Direct conectată la accelerarea semnificativă a comerțului online în această perioadă și la evoluția marketingului digital, compania are un potențial ridicat de creștere. După o creștere cu 20% a cifrei de afaceri în 2019, la 15,5 milioane lei, pentru primul semestru al anului 2020 compania a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 37,5%, la 9,3 milioane lei, și cu 129% a indicatorului EBITDA față de aceeași perioadă a anului trecut. 11% din veniturile companiei în totalul cifrei de afaceri sunt generate pe piețele externe.

„2Performant vine la Bursă într-un moment bun, cu un model de business validat și cu o capacitate de creștere și de scalare dovedită. Avem în fața noastră o fereastră de oportunitate în comerțul online și în digital, nu doar în România, ci și în regiune. Dorim să valorificăm această oportunitate și ne propunem să continuăm creșterea accelerată a companiei, de până la patru ori în următorii cinci ani. Suntem într-o competiție globală pentru talent, în care companiile de tehnologie sunt bine finanțate și avem încredere că listarea ne va oferi acces la capital pentru a ne putea pune în aplicare planurile de dezvoltare pe termen lung. Ne uităm la consolidare și creștere pe piețele de marketing afiliat și influencer marketing în România, extinderea în regiune și achiziții. Concret, pentru anul viitor avem în vedere o majorare a capitalului social, care să închidă cercul început prin rundele de investiții private și continuat prin listarea tehnică”, a declarat Bogdan Aron, Directorul Financiar al 2Performant.

SSIF Goldring este Consultantul Autorizat care a asigurat admiterea la tranzacționare a acțiunilor companiei de tehnologie 2Performant.

„Compania 2Performant și-a confirmat de la an la an potențialul de creștere, bazat pe o structură de business implementată de o echipă cu experiență în domeniul tehnologiei și al marketingului online. Sunt convins că eticheta de «Companie listată la Bursa de Valori București» va avea un aport important în evoluția activității, precum și a acțiunilor companiei. Pe bursele internaționale, companiile din domeniul tech sunt în centrul atenției și cred că acesta este un moment important atât pentru 2Performant, cât și pentru bursa românească și alte companii de tech. Avem nevoie de business-uri de tehnologie pe Bursa de Valori București, acesta este locul potrivit pentru companiile antreprenoriale inovative, iar listarea 2Performant dovedește că se poate”, a afirmat Virgil Zahan, Directorul General al Goldring.

De-a lungul timpului, 2Performant a derulat multiple runde de finanțare cu business angels, în valoare totală de aproximativ 500.000 de euro. 2Performant a devenit societate pe acțiuni din 2015 și tot de atunci este auditată. Până acum, compania a realizat investiții de peste 1 milion de euro în propria tehnologie dezvoltată și operată de echipa internă de dezvoltatori.

Structura actuală a acționariatului este formată din 44 de acționari, dintre care: Doin Boerescu, CEO și acționar major 2Performant (38,7%), Radu Spineanu, fondator 2Performant (10,1%), Sergiu Neguț, membru în Boardul Consultativ 2Performant (7%). Peste 65% dintre acțiunile 2Performant sunt deținute de management, fondatori și membrii board-ului consultativ 2Performant. Aceștia au semnat un acord prin care s-au angajat că nu vor vinde acțiuni 2Performant în următoarea perioadă. La momentul listării, lichiditatea va fi asigurată de alți acționari dintre cei 44 de acționari existenți, unii dintre aceștia fiind investitorii din perioada 2009-2015. Compania este în prezent condusă de Dorin Boerescu (Director General), Irina Dumitrașcu (CTO), Bogdan Aron (Director Financiar) și are un Board Consultativ format din Sergiu Neguț (investitor și co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor și co-fondator Deepstash) și Matei Pavel (antreprenor, investitor și co-fondator T-Me Studios).

Mai multe informații despre 2Performant sunt disponibile pe site-ul companiei și în Memorandul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare și publicat pe site-ul BVB, la acest LINK.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava