MOPAN Suceava
Galerie foto17 poze în acest set

Teritoriul comunei Adâncata se află situată din punct de vedere fizico-geografic în partea sud-estică a masivului deluros al Dragomirnei, subunitate naturală a Podișului Sucevei.

Comuna are în componență trei sate: Adâncata (reședință de comună), Călugăreni și Fetești.

Pe baza legendelor şi a datelor culese, vechimea satului coboară până înaintea anului 1500, fiind şi el o mica aşezare în jurul cetăţii Sucevei. A facut parte din judeţul Dorohoi şi a trecut in 1928 la Suceava în urma cererii locuitorilor. A fost sat domnesc. În 1596 este dat de Teodor Movila ca zestre Mănăstirii Teodoreni din Burdujeni, devenind sat mănăstiresc, cu bir şi obligaţii către mănăstire. La sfârşitul secolului al XVIII-lea se consideră că ar fi fost întemeiat şi satul Adâncata.

Satul Călugăreni, aşezat în partea de nord a comunei Adâncata, pare a fi întemeiat la sfârşitul secolului XIX-lea.

Satul Feteşti, aşezat în partea de sud a comunei Adâncata, de o parte şi de alta a pârâului Grigoreşti, este atestat pentru prima dată documentar la 19 iulie 1632.

După 1890 Adâncata devine comună, fiind formată din satele Adâncata şi Mitocu Dragomirnei, iar satele Hânţeşti, Bereşti şi Feteşti formau comuna Hânţeşti. Prin împărţirea administrativ-teritorială din 1968 comuna Hânţeşti este desfiinţată, Adâncata devenind centrul administrativ al comunei, care-i poartă astăzi numele.

În anul 2004 la 1 ianuarie se înfiinţează din nou comuna Hânţeşti, comuna Adâncata fiind formată numai din satele Adâncata, Călugăreni şi Feteşti, componenţă care se păstrează şi în prezent.

Comuna Adâncata, Suceava, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava