Concert pascal
MOPAN Suceava

Consilierul de Stat László Borbély, desemnat vicepreședinte al adunării

În urmă cu jumătate de secol la Stockholm avea loc prima reuniune a comunității internaționale pentru dezbaterea situației mediului înconjurător în contextul necesităților de dezvoltare. Pentru a marca această aniversare este organizată o nouă serie de conferințe și evenimente care reunește delegați din aproape toate statele membre ale Organizației Națiunilor Unite, cu reprezentare la cel mai înalt nivel.

Ceremonia de deschidere a fost inaugurată prin discursul  Regelui Carl XVI Gustaf (Carl Gustaf Folke Hubertus) care a accentuat nevoia de acțiune pentru a combate problemele de mediu.

Din delegația României, condusă de ministrul Mediului Tánczos Barna, fac parte secretarul de stat Ionuț Banciu și consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, care a fost desemnat vice-președinte al adunării.

„Este o onoare pentru mine să reprezint România la acest nivel. Demonstrăm din nou că suntem un hub regional recunoscut în domeniul dezvoltării durabile. După ce la sfârșitul anului trecut am fost premiați de Organizația Națiunilor Unite pentru inovare în administrație publică, iată că reușim să fim în continuare activi. Avem în continuare multe de făcut și multe decalaje de recuperat pentru ca cetățenii să simtă într-adevăr că ne îndreptăm către o dezvoltare durabilă. Suntem determinați să continuăm pe acest drum și sunt convins că România are potențial să performeze în toate domeniile” a declarat László Borbély

În calitate de vicepreședinte, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, va prezida una dintre cele 4 conferințe plenare. De asemenea, consilierul de stat László Borbély va lua cuvântul în cadrul Dialogului de leadership 3 în cadrul căreia se urmărește constituirea de recomandări concrete și acțiuni la toate nivelurile în vederea implementării dimensiunii de mediu a dezvoltării durabile.

„Stockholm+50: o planetă sănătoasă pentru prosperitatea tuturor – responsabilitatea noastră, oportunitatea noastră”, așa cum este intitulat demersul, are rolul de a accelera implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă, Acordului de la Paris privind schimbările climatice, Convenției pentru Biodiversitate post-2020 și să încurajeze planurile de redresare verzi post-Covid.

Mai multe informații se regăsesc pe website-ul oficial al conferinței: https://www.stockholm50.global/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava