Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Local al municipiului Suceava se va întruni luni în ședință extraordinară pentru a lua din nou în discuție proiectul de hotărâre privind închirierea unor bunuri din patrimoniul societăţii Termica aflată în faliment, bunuri strict necesare pentru desfăşurarea activităţii de transport şi distribuţie a energiei termice de care se ocupă acum firma Thermonet.

Proiectul  a mai fost discutat și în ședința extraordinară de săptămâna trecută însă a picat la un vot diferență. S-au înregistrat atunci 15 voturi ”pentru” și două abțineri, ale consilierilor Andrei Păduraru și Vasile Mocanu, de la PSD și respectiv ALDE în condițiile în care pentru a trece proiectul avea nevoie de 16 voturi favorabile. Aleșii locali sunt obligați să ia o decizia pozitivă în acest caz întrucât fără bunurile respective sistemul centralizat de termoficare nu ar putea funcționa și în consecință populația nu ar mai beneficia de căldură și apă caldă tocmai acum în plină iarnă.

De altfel viceprimarul Lucian Harșovschi a avertizat asupra acestui aspect încă de la ședința trecută. ”„În cazul în care creditorii de la Termica nu vor mai permite utilizarea acestor instalaţii, care sunt folosite în mod gratuit, cum va fi asigurată căldura sucevenilor până vine vara? Prin votul acordat punem în pericol asigurarea căldurii şi apei calde în oraş. Nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat astăzi aici!”, a spus Harșovschi. Pentru închirierea bunurilor primăria propune un preţ de 100.000 de lei fără TVA rezultat în baza unui raport de evaluare întocmit de o firmă autorizată.

La stabilirea acestui preţ s-a ţinut cont de faptul că terenul pe care se află acele bunuri este proprietatea primăriei. Printre bunurile pe care primăria vrea să le închirieze de la Termica se numără conductele de termoficare dintre CET şi CT2 de la Ambro, pompe de termoficare, instalaţia pentru producerea şi prepararea apei dedurizate, reţele electrice, instalaţii de iluminat. În total sunt peste 70 de de mijloace fixe. Închirierea acestora ar urma să se facă până la data valorificării lor, toate bunurile Termica fiind scoase la vânzare de creditori, pentru recuperarea datoriilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava