MOPAN Suceava

Consiliul Local Suceava a aprobat creşterea tarifului gigacaloriei pentru populaţie de la 274 la 445 de lei. Hotărîrea a fost luată, astăzi, într-o şedinţă extraordinară în care pentru majorare au votat toţi cei 18 consilieri prezenţi, din totalul de 23. Însă, populaţia va plăti tot 185 de lei pentru o gigacalorie, iar diferenţa de preţ va fi suportată de bugetul local. Chiar dacă s-a majorat preţul gigacaloriei, aşa cum au solicitat administratorii judiciari ai „Termica”, deocamdată, nu se cunoaşte cu exactitate cînd va începe furnizarea căldurii în sistem centralizat. Ovidiu Dumitrescu, administratorul special al „Termica”, firmă aflată în insolvenţă, a spus că, funcţie de temperaturile exterioare, s-ar putea ca încălzirea să fie livrată, începînd de mîine, eşalonat, pe zone, mai exact, acolo unde nu sînt datorii şi există solicitări din partea asociaţiilor de proprietari.

La şedinţa Consiliului Local au fost prezenţi prefectul Florin Sinescu, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, deputatul PNL de Suceava, Alexandru Băişanu, şi senatorul PSD de Fălticeni, Ovidiu Donţu.

Deputatul Băişanu a apreciat că înaintea reuniunii deliberativului trebuia să fi avut loc o întîlnire cu administratorii judiciari de la „Termica” şi creditorii firmei, pentru că aceştia sînt singurii în măsură să decidă în legătură cu asigurarea serviciilor de termoficare. În replică, preşedintele de şedinţă, consilierul PDL Viorel Seredenciuc, i-a spus deputatului PNL că nu poate interveni într-o şedinţă în care se discută o problemă de interes local, pentru că nici consilierii nu au fost invitaţi în Parlament atunci cînd s-a hotărît creşterea taxelor şi impozitelor locale. Totodată, el l-a întrebat pe Ovidiu Donţu cam ce se mai întîmplă prin zona Fălticeni, unde a fost ales senator, dînd de înţeles că acesta nu ar avea ce căuta la şedinţa Consiliului Local Suceava. De menţionat că, din cauza prezenţei celor doi parlamentari, consilierii PDL au părăsit şedinţa după ce au votat în favoarea scumpirii gigacaloriei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava