MOPAN Suceava

Contracte de finantare însumând aproape 500 de milioane de lei au fost semnate astăzi, 31 martie, de către doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene. Este vorba despre primul contract finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR), unul dintre programele prin care România va putea accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

Contractul finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) vizează „Punerea în valoare a clădirii de patrimoniu a Bisericii Evanghelice CA Sibiu, prin lucrări de conservare, restaurare a clădirii şi modernizare a infrastructurii conexe – Piaţa Huet Sibiu”. Durata de implementare a proiectului este de 70 de luni, iar valoarea totală de 21.910.483 lei (din care 21.472.274 lei, adică 98% din valoare, constituie finanţare nerambursabilă). După restaurarea acestui obiectiv, se preconizează ca numărul vizitatorilor să crească cu peste 10.000 turişti (comunitate locală şi instituţii din regiunea Centru).

Un alt contract semnat este cel de „Extindere şi modernizare infrastructură de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa Năsăud”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM),  cu o durată de implementare de 53 de luni şi o valoare totală de 55.020.551 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 41.112.485 lei, respectiv 88,74% din valoarea eligibilă aprobată.

Cu o sumă importantă de finanţat prin Programului Operaţional Sectorial Transport, Axa P 2, Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport, DMI 2.1. Modernizare şi dezvoltare infrastructură rutieră naţională, cel de-al treilea contract semnat vizează reabilitarea drumului naţional 1C Dej-Baia Mare km. 61+500 – 147+990. Valoarea totală a proiectului este de 389.600.714 lei, din care contribuţia Comisiei Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 85%, respectiv 232.859.957 lei, şi cea de la bugetul de stat de 15%, adică peste 41 de milioane de lei.

„Contractele semnate astăzi reprezintă un prim pas în angajamentul asumat, prin Programul de Guvernare, de a aduce în ţară, până la finalul acestui an, 5,2 miliarde de euro. Vom putea astfel să contribuim la creșterea competitivității economice, la îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților, şi, totodată, să sprijinim dezvoltarea mediului de afaceri, a infrastructurii și serviciilor”, a menţionat doamna viceprim-ministru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava