Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 13 ianuarie în intervalul orar 07:00 – 09:30, politiștii rutieri din cadrul lnspectoratului de Politie Judetean Suceava au desfașurat, pe drumurile publice din judet, actiuni pe linia verificarii legalitatii transportului public de persoane.

Activitatile politiștilor au vizat verificarea legalitatii transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea detinerii documentelor necesare efectuarii transportului public de persoane de catre operatorul de transport și de conducatorul auto și verificarea respectarii traseului și a graficului de circulatie cu opririle aferente.

Totodata, s-a verificat respectarea capacitatii maxime de încarcare ale autovehiculelor  de transport  persoane, avandu-se în vedere situatiile în care persoanele  sunt transportate în picioare și verificarea respectarii numarului maxim  de  locuri  pe scaune prevazuteIn certificatul de clasificare al autovehiculului, fata de numarul maxim de locuri prevazut  în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, dupa caz.

În cadrul actiunii s-a procedat și la testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducatorilor de autovehicule care  efectueaza acest gen de transport și la verificarea valabilitatii  inspectiei tehnice  periodice  a  autovehiculului.

În cadrul activitatilor desfașurate, au fost controlate 90 de autovehicule, toate destinate transportului de persoane, fiind testati cu aparatele etilotest și  drugtest toti conducatorii auto verificati.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 32 de sanctiuni contraventionale, respectiv 30 potrivit O.U.G. nr. 195/2002 și 2 la alte acte normative.

Politiștii  au  retinut  și  2  permise  de  conducere  și  au  retras  4  certificate  de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului de persoane.

De asemenea într-o situatie, pentru abaterile constatate, politiștii au dispus inclusiv suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.

Astfel de activitati vor continua și în  perioada urmatoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectarii normelor rutiere de catre toti participantii la trafic și depistarea activitatilor ilegale de transport rutier de persoane.

Defectiunile  tehnice  ale vehiculelor,  nerespectarea  legislatiei  rutiere  de  catre șoferii care desfașoară în  mod ilicit activitati de transport public de persoane, pun în pericol siguranta cetatenilor care platesc sume de bani pentru a ajunge la destinatie în siguranta, dar care nu conștientizeaza  riscurile la care se expun.

Politiștii solicita cetatenilor sa nu apeleze la variante de transport neautorizate, punandu-și viața în pericol. Apelarea la astfel de solutii de compromis privind transportul rutier implica riscuri foarte mari. Exista posibilitatea ca șoferii respectivi sa nu posede permis de conducere sau sa nu aiba abilitatile necesare transportatorilor rutieri autorizati, sa fie sub influenta alcoolului sau sa aiba intentii de natura infractionala. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate și verificate din punct de vedere tehnic pentru desfașurarea de activitati de transport public de persoane.

Solicitam cetatenilor sa sesizeze de îndata astfel de practici neautorizate și care daunează în mod grav atat mediului legal de afaceri dar și sigurantei rutiere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava