Concert pascal
MOPAN Suceava

Preșcolarii și elevii din satul Soloneț vor începe noul an școlar în cea mai modernă școală din comuna Todirești. Primarul comunei Todirești, Vasile Avram, a declarat că lucrările de reabilitare și modernizare la Școala Gimnazială „Ioan V. Rachieru” din satul Soloneț au fost finalizate înainte de termenul stabilit prin contractul de execuție, respectiv 31 decembrie 2019, motiv pentru care cei mici vor putea să înceapă noul an în cele mai bune condiții pentru studiu. Vasile Avram a precizat că lucrările la această școală au fost realizate printr-un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. El a arătat că valoarea inițială a proiectului a fost de 2,4 milioane de lei, iar în urma licitației contractul a fost adjudecat la suma de aproximativ 1,9 milioane de lei, însă „fără a se face rabat de calitate”. Primarul din Todirești a spus că lucrările au început în anul 2016.

„Această școală a fost construită prin contribuția bănească și efortul tuturor gospodarilor din Soloneț, între anii 1952 și 1957. Piatra de temelie pentru această școală a pus-o învățătorul și directorul de la vremea respectivă Ioan V. Rachieru, căruia noi i-am acordat anul trecut și titlul de cetățean de onoare al comunei, pentru că a fost un om care s-a zbătut mult și a și construit această școală. Iar acum se impunea reabilitarea în totalitate a școlii, pentru că și comuna noastră se numără, încă, printre cele care mai toaletele în spatele curții. Iar această școală este prima din comună care are toalete noi, moderne, o școală cu încălzire centrală și care a beneficiat de o reabilitare totală, la standarde europene, pentru copiii din satul Soloneț”, a declarat Vasile Avram.

El a precizat că în momentul de față școala a fost modernizate în totalitate, are încălzire centralizate, toalete interioare, precum și mobilier nou în sălile de clasă. De asemenea, în școală funcționează și un cămin cultural, pentru activitățile artistice ale elevilor, precum și un cabinet medical.

„În această școală sunt patru săli de clasă, de grădinița și clasele I-IV. Din păcate nu toate clasele sunt complete, sunt și clase comasate, dar eu trag nădejde că se vor întoarce acei tineri ai noștri plecați din străinătate și clar se vor întoarce și copii lor”, a mai declarat primarul din Todirești. El a spus că la toate școlile din această comună vor fi efectuate lucrări de modernizare și reabilitare, dar și de construirea unor toalete interioare.


Vasile Avram a ținut să mulțumească Guvernului României pentru că a finanțat atât proiectul pentru școala din Soloneț, cât și pentru celelalte unități școlare din comună. „Vreau să mulțumesc Guvernului României pentru c a finanțat acest proiect de la Soloneț și pentru că întotdeauna a alocat banii la timp”, a mai spus Vasile Avram.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava