Concert pascal
MOPAN Suceava

Centrul Sucevei a fost plin de spectatori în această seară la o nouă reprezentație a operetei „Crai Nou” a marelui compozitor Ciprian Porumbescu. Spectacolul a fost organizat în cea de-a doua zi a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”, în ziua în care s-au împlinit 170 de ani de la nașterea marelui compozitor. Opereta „Crai Nou” a încheiat evenimentele dedicate astăzi lui Ciprian Porumbescu, începute la ora 15:00 cu un spectacol susținut de 170 de violoniști care au interpretat ”Balada” la statuia compozitorului din centrul Sucevei.

Opereta în două acte de Ciprian Porumbescu, cu libret de Vasile Alecsandri s-a bucurat de un public extrem de numeros, finalul spectacolului fiind însoțit de îndelungi ropote de aplauze din partea spectatorilor. Spectacolul a fost organizat de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina în cadrul Anului Ciprian Porumbescu.

Din distribuție au făcut parte Cezar Mititiuc – Moș Corbu, Herna Săndulean – Dochița, Marian Gogan – Ispravnicul, Sergiu Dumbravă – Bujor, Nicolae Ilincăi – Leonaș (tânăr) și Viorica Daud Corjan – Anica.

Spectacolul a fost realizat împreună cu orchestra și corul de balet al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, coregrafia George Palaniuc, profesori și elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, corul Vox Campus din Capu Câmpului (dirijori – preot Ciprian Curcă, prof. dr. Sever Paraschis Dumitrache). Conducerea artistică i-a aparținut profesorului Emil Havriliuc, cel care a fost și dirijorul orchestrei.

 

„Crai Nou” a răsunat în centrul Sucevei la 170 de ani de la nașterea marelui Ciprian Porumbescu (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava