Concert pascal
MOPAN Suceava

Stadionul ”Constantin Vlad” din lunca Sucevei a găzduit la finele săptămânii trecute primul meci pe teren propriu pentru CSM Bucovina Suceava din sezonul competițional 2019-2020 al Diviziei Naționale de rugby. După ce în prima etapă de campionat sucevenii au pierdut destul de clar la Bârlad, în această a doua rundă ei au fost hotărâți să-și valorifice avantajul terenului propriu în fața grupării Grivița Roșie București. De menționat faptul că oaspeții veneau după un succes în fața grupării RC Gura Humorului.

La fel ca și altă dată, pământul bucovinean parcă le oferă puteri magice gazdelor în luptă cu adversarii. Încurajați de adevărații iubitori ai jocului cu balonul oval din Suceava, elevii antrenorului Marius Colțuneac au atacat din primul minut și au avut câștig de cauză din start. La chiar prima fază ofensivă, Sabin Crețu a găsit o breșă în apărarea bucureștenilor și a culcat balonul în terenul de țintă al acestora. A fost 7-0 pentru CSM Bucovina Suceava pentru că același jucător a transformat eseul.

Oaspeții, cu o linie de ”treisferturi” mai tehnică au replicat câteva minute mai târziu și mijlocașul la grămadă a pătruns ca prin ”brânză” în defensiva sucevenilor și a marcat eseu. Tot el a transformat și scorul a devenit 7-7.

Cu un pachet de înaintare mai puternic, gazdele au revenit în atac și Borș a reușit a doua încercare pentru suceveni. Sabin Crețu a trasformat și CSM Bucovina Suceava conducea cu 14-12. Profitând de o nou nesincronizare în apărare, Grivița Roșie a marcat și ea un nou eseu, netransformat însă.

Pe finalul primei reprize, Sabin Crețu a transformat a lovitură de pedepasă și scorul la pauză în întâlnirea CSM Bucovina Suceava – Grivița Roșie București a fost 17-12.
Cât a mai avut energie pe atac, formația suceveană a presat și a reușit să obțină o lovitură de pedeapsă foarte aproape de buturuile bucureștenilor. Bine sfătuiți de antrenorul lor Marius Colțuneac, jucătorii suceveni au ales să nu joace în margine, ci să transforme cu siguranță pentru trei puncte. La 20-12, gazdele erau în acest fel protejați oarecum de un eventual eseu transformat al oaspeților care ar fi valorat doar 7 puncte.

Cum și oaspeții și-au dat seama că le trebuie mai mult pentru a înfrânge rezistența gazdelor, au atcat în valuri. În ultimele circa zece minute ale partidei disputa a fost dramatică, un fel de Stalingrad în care sucevenii s-au apărat eroic. Deși a rezistat minute în șir, puțin ajutați de o ”adiere” venită și din partea arbitrului de centru, oaspeții au reușit până la urmă un eseu. Reușită nu a fost transformată și scorul a devenit 20-17.

Acesta a fost și scorul final și sucevenii au reușit o victorie de moral. La final ei au fost aplaudați cu generozitate pentru efortul depus, pentru dârzenia cu care au luptat mai ales pe final și pentru faptul că au adus un strop de bucurie în rândul iubitorilor cu balonul oval din Suceava.

Etapa a III-a a Diviziei Naționale de rugby va programa la sfârșitul săptămânii derbiul sucevean dintre RC Gura Humorului și CSM Bucovina Suceava.

Alte rezultate consemnate în etapa a II-a a Diviziei Naționale:
RCM Galați – RC Bârlad 11-9
CSM Năvodari – Știința Petroșani 20-27

Clasament
1. Știința Petroșani 2 2 0 0 1 pct bonus 84-35 9
2. CS Năvodari 2 1 0 1 2 pcte bonus 91-33 6
3. RC Bârlad 2 1 0 1 2 pcte bonus 61-26 6
4. Grivița Roșie 2 1 0 1 2 pcte bonus 50-27 6
5. CSM Bucovina Suceava 2 1 0 1 0pcte bonus 35-69 4
6. RCM Galați 2 1 0 1 0 pcte bonus 26-66 4
7. RC Gura Humorului 1 0 0 1 0 pcte bonus 7-33 0
8. CSUAV Arad 1 0 0 1 0 pcte bonus 6-71 0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava