Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează în această perioadă programul educațional extracurricular Școala de vară FDVDR. Cursurile desfășurate în prima săptămână a lunii august au avut ca tematică lectura și comunicarea și au reunit specialiști din domeniul media și al educației pentru a combate fenomenul de Fake News.

Printre ei s-a aflat și realizatorul TV Ela Crăciun, autor de carte și unul dintre cei mai apreciați bloggeri de parenting din România, care s-a alăturat echipei de profesioniști ai Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Potrivit unui studiu realizat de organizația Salvați Copii 22%, dintre tineri cred că la televizor sau în publicațiile de știri nu pot fi difuzate știri false. În acest context, Ela Crăciun și Ramona Mezei, profesorul coordonator al cursului din cadrul Școlii de vară FDVDR, intitulat „Cum să ne ferim de știrile false”, le-au explicat cursanților cum să recunoască știrile false, identificând tipurile de conținut înșelător întâlnite în mediul online și în media. Trainerii au subliniat importanța dezvoltării gândirii critice în combaterea dezinformării și le-au vorbit participanților despre impactul acestui fenomen asupra comportamentului și percepției asupra lumii.

„Este important să discutăm, să conștientizăm și să contribuim la identificarea unor soluții și modalități de gestionare a acestui fenomen.

În calitatea noastră de părinți, profesori, îndrumători, avem rolul de a ghida copilul și trebuie să îi oferim acestuia tot sprijinul necesar.

Mă bucur că am ocazia să ajut copiii și tinerii să înțeleagă cum sunt influențate comportamentele lor de știrile pe care le consumă. Tocmai de aceea am decis să mă alătur programului educațional desfășurat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”, a declarat Ela Crăciun.

Cultivarea unui spirit critic în fața dezinformării

Cursul a fost o ocazie excelentă de a combina expertiza și experiența vastă a trainerilor Ramona Mezei, Director General al Bibliotecii Metropolitane București, Profesor Asociat al Colegiului Universitar de Producție Media „Spiru Haret” București, și Ela Crăciun, în vederea creării unui mediu de învățare plăcut și instructiv pentru participanții la Școala de Vară FDVDR.

„Știrile false sunt scrise și publicate cu intenția de a induce în eroare, în scopul de a deteriora reputația unei agenții, entități sau persoane, precum și pentru câștig financiar sau politic, de multe ori folosind titluri senzaționale, necinstite, sau pur și simplu fabricate pentru a crește numărul de cititori, pentru răspândirea în mediul online și pentru venituri prin click-uri pe Internet.

Dezinformarea este peste tot. S-au scris multe despre dezinformare. Este noua realitate întunecată a lumii noastre din ce în ce mai avansate din punct de vedere tehnologic, care face să ai încredere în ceea ce vezi mai mult ca niciodată.

Multe știri false sunt răspândite prin intermediul rețelelor sociale. Apar în feedul de pe Facebook, cronologia Instagram sau playlistul YouTube.”, a declarat Ramona Mezei.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează, în perioada 10 iulie – 27 august, cea de-a 3-a ediție a Școlii de vară FDVDR, cel mai complex program de educație extracurriculară din România.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non-profit care de peste 30 de ani dezvoltă și implementează proiecte educaționale care susțin, pe termen mediu și lung, dezvoltarea României. Misiunea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este aceea de a promova valorile umane şi profesionale, în domeniul tehnic, științific, social, economic, educațional, cultural şi artistic.

CLICK pentru FORMULAR DE ÎNSCRIERE și detalii despre eveniment

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava