Concert pascal
MOPAN Suceava

Colecția Frontiera Clasic a Editurii Frontiera le propune cititorilor săi antologii nobile de povești culese din tradiții și spații diverse. Fie că vorbim de povești culte, basme, fabule sau ghicitori, acestea se caracterizează prin eleganța cu care tratează sufletul omenesc.

Editura Frontiera anunță apariția unui nou titlu din această colecție, ,,Mai isteț decât regele”, cea mai recentă carte publicată, constituind o selecție de povești-ghicitori de dezlegat pentru a putea fi înțelese. Cu povestiri adunate de autorul american George Shannon și ilustrate de artistul român Eugen Berlo, volumul se adresează copiilor, dar și celor mari, căci rezolvarea situațiilor complicate din fiecare poveste cere multă perspicacitate.

Poveștile sunt scrise într-o cheie enigmatică, cu personaje excentrice, farsori și bufoni,  toate având un mister care trebuie rezolvat pentru a afla sfârșitul întâmplărilor. Care au fost cele trei cuvinte care l-au scăpat pe Nastratin de spânzurătoare? Cum poți micșora o linie fără să o ștergi? Sau cum poți face un hoț să se dea de gol singur? Iată câteva dintre întrebările cărora cititorii trebuie să le găsească răspuns.

Ilustrațiile ediției românești sunt realizate de Eugen Berlo care, inspirat de simplitatea desenelor rupestre, poate la fel de vechi ca poveștile din carte, ne propune imagini care evocă personaje dintr-o bucată, desenate în linii naive, ca de o mână de copil. Este un univers vizual presărat cu simboluri matematice și hieroglife, seducător prin misterele, ghicitorile și puzzle-urile pe care ni le pune înainte.

Cartea este recomandată copiilor de peste 7 ani și poate fi achiziționată la prețul de 45 de lei de pe site-ul editurii și din librăriile partenere.

Booktrailer

https://www.youtube.com/watch?v=gePnIr0If6E&ab_channel=EdituraFrontiera

Despre autor

George Shannon este un autor american îndrăgostit de poveștile pentru copii, pe care le consideră o formă de artă stilizată, asemenea haiku-urilor sau sculpturii. Are o experiență îndelungată de bibliotecar și povestitor, pe care a fructificat-o în cele peste 40 de cărți scrise pentru copii.

Despre ilustrator

Eugen Berlo a studiat matematica și arhitectura și are o susținută activitate de pictor și sculptor. Artistul a mai ilustrat pentru Editura Frontiera cărțile “Spre Polul Sud” de Emil Racoviță și “Străbunicul meu, Emil Racoviță” de Andreia Petcu.

Despre editură

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ pentru autorii și ilustratorii români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava