Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 21 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a avut loc la Așezamântul de copii Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie din Rădăuți o nouă sesiune a cursului de prevenire a traficului de persoane, organizat de Federația Filantropia în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Caritate Creștin-Ortodoxă (IOCC), în baza protocolului semnat între Patriarhia Română și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Cursul este adresat preoților, lucrătorilor sociali și voluntarilor implicați în munca de ajutorare a refugiaților ucrainieni și intenționează să atragă atenția asupra fenomenului de trafic de persoane, fenomen mult intensificat în ultimele luni datorită numărului mare de refugiați veniți din Ucraina. Cursul din Rădăuți a fost al șaselea din acest proiect.

Participanții la curs au învățat cum să recunoască, printre persoanele cu care interacționează zilnic prin natura profesiei lor, persoanele traficate și să învețe să contribuie activ la oprirea acestui fenomen.

Suportul de curs a inclus materiale despre elemente ale traumei la victimele traficului de persoane și exemple de descriere a unor cazuri de trafic de persoane, fiind  prezentat de către doamna Laura Stadler, Inspector coordonator la ANITP Suceava. Invitați au fost: doamna Ileana Iacob de la IPJ Suceava și domnii Ovidiu Lazariuc și Diana Ostavievici de la CNRR (Consiliul Național al Refugiaților din România).  Temele din program au inclus:

– rolul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane;

– cooperarea inter-instituțională în baza „Mecanismului național de identificare și referire a victimelor traficului de persoane”;

– indicatori folosiți în evaluarea unei posibile situații de trafic de persoane;

– activități de prevenire pentru persoanele vulnerabile, drepturile refugiaților ucraineni;

– traumele suferite de către victimelor traficului de persoane și modalități de asistare a acestora;

– studii de caz și discuții la temă.

Cursul a fost organizat astfel încât participanții la acest curs să poată la rândul lor să instruiască încă zece persoane asupra celor învățate, încât tot mai mulți oameni să fie preveniți asupra traficului de persoane și să îi poată recunoaște și ajuta pe cei vulnerabili și care au nevoie de ajutor în acest sens.

Pr. Tiberiu Bardan

Director Fundația Anastasie Crimca

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava