Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că PSD a adus România într-o situație extrem de gravă din punctul de vedere al siguranței cetățenilor, asigurarea ordinii publice, dar și a funcționării instituțiilor care ar trebui să-i protejeze pe români. Daniel Cadariu a declarat că PNL are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică, însă toate inițiativele legislative inițiate de liberali pentru a rezolva problemele existente au fost blocate de PSD. „Din punctul de vere al siguranței cetățenilor și asigurarea ordinii publice România se află într-o situație foarte gravă, poate mai gravă decât starea economiei, decât situația din sănătate sau infrastructură”, a atras atenția senatorul liberal sucevean. El a amintit că în ultima perioadă au existat mai multe cazuri foarte grave cu privire la siguranța cetățenilor. Daniel Cadariu a făcut referire la tragedia de la Caracal, unde au dispărut două tinere, care zare semnalează numeroase cazuri de dispariție nerezolvate de autorități, precum și la cazul celor doi polițiști din Galați care au asistat nepăsători și au refuzat refuză să ajute o fată plină de sânge, care ar fi fost victima unui viol. Cadariu a făcut referire și la crima atroce din Dâmboviţa, unde o fetiță de 11 ani a fost sugrumată de un olandez, dar și la bătaia cruntă din trafic, în Bucureşti, unde doi tineri au lovit o persoană, apoi se urcă în maşina acesteia.
Senatorul PNL de Suceava a precizat că toate aceste cazuri sunt efecte ale disoluției autorității instituțiilor statului, Politie, sistemul de alertare112, STS, Procuratura, dar și Jandarmeria, el amintind de intervențiile jandarmilor din data de 10 august 2018
„Sistemul este în suferință din cauza celor trei ani de guvernare PSD, prin politizare și nepotisme”, a precizat Daniel Cadariu, care a spus că gradul de incompetență pe care PSD l-a adus în instituțiile menite să apere siguranța cetățeanului a atins cote maxime. El a subliniat că PSD s-a luptat efectiv pentru a-i apăra pe infractori, prin modificările aduse Codului Penal, dar și prin „înșurubarea” corupților și a incompetenților în funcții de conducere din instituțiile care trebuie să se ocupe de siguranța populației. „Sub guvernarea PSD s-a consolidat unui stat care lucrează împotriva cetățenilor lui”, a declarat Cadariu, care a mai precizat că o altă cauză care a dus la apariția atâtor probleme este și cea a pensionărilor anticipate din anul 2017, care au generat o criză de personal în sistemul de ordine publică. El a amintit și de Legea recursului compensatoriu, promovată de PSD, în baza căreia numeroși infractori periculoși au ieșit din pușcării. „Pentru PSD nu mai contează ce vrea societatea, contează doar ce le folosește lor”, a spus senatorul liberal.

Cadariu: Pachetul de legi propus de PNL pentru siguranța cetățeanului este blocat de PSD

Daniel Cadariu a mai declarat că în momentul de față Ministerul Afacerilor de Interne nu mai are ministru în funcție, situație imputabilă în totalitate premierului PSD Viorica Dăncilă. „Premierul avea obligația constituțională ca, după schimbarea configurației politice a Guvernului, să se prezinte în fața Parlamentului pentru votul de validare, iar Curtea Constituțională, în decizia de săptămâna trecută, a reconfirmat acest lucru. Ministerul de Interne nu mai are în momentul de față conducere, în condițiile în care Mihai Fifor a fost ministru interimar, desemnat de Iohannis, însă interimatul lui a expirat tocmai pentru că Dăncilă nu s-a conformat Constituției, evitând votul în Parlament. Iar modul în care PSD a gestionat Ministerul de Interne a făcut ca instituțiile să fie practic paralizate în fața unei crize precum cea de la Caracal”, a declarat Daniel Cadariu.
El a subliniat faptul că pe lângă faptul că a distrus acest sistem, PSD blochează în legislativ toate soluțiile propuse de PNL pentru a rezolva problemele legate de siguranța cetățenilor. Daniel Cadariu a subliniat că prin aceasta, PSD este complice la toate actele de violență comise de infractorii eliberați înainte de termen în baza Recursului Compensatoriu.
Senatorul liberal sucevean a prezentat pachetul de legi promovat de PNL pentru siguranța cetățeanului, proiecte blocate de PSD, printre acestea numărându-se inițiativa pentru abrogarea recursului compensatoriu, blocată de PSD la Camera Deputaților, proiectul pentru implementarea sistemului „Alertă copil dispărut”, depus în august 2019 și refuzat de PSD pentru a fi adoptat în regim de urgență. Daniel Cadariu a precizat că tot PNL a propus un proiect de lege pentru însăprirea pedepselor, respectiv închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită, depus în 2019 și blocat de PSD la Senat, dar și cel pentru implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență, care este depus încă din 2015 și continuă să fie blocat de PSD la Camera Deputaților. El a făcut referire și la proiectul pentru revizuirea Constituției, în sensul aplicării rezultatelor Referendumului de anul acesta, care este tergiversat de PSD la comisia juridică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava