Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, consideră că actualele partide de guvernământ, PSD și ALDE, caută orice modalitate de „a fura” banii a șapte milioane de români. Daniel Cadariu a precizat că anunțul ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit căruia Guvernul vrea să facă opțional Pilonul II de pensii, confirmă temerile liberalilor că PSD și ALDE caută orice modalitate de „a fura” banii celor șapte milioane de români contributori la acest pilon de pensii.

„Mai mult, faptele arată și o totală inconsecvență la acești guvernanți. Una spuneau acum 10-11 ani când Legea dată și votată de Tăriceanu, Vosganian și cei de la PSD, stipula obligativitatea Pilonului II de pensii, și alta spun acum, când îl vor opțional. Cred că trecerea Pilonului II de pensii în categoria opțional nu este decât un nou pas făcut de coaliția PSD-ALDE, care va duce la desființarea şi naționalizarea Pilonului II. Ei continuă să mintă că Pilonul II de pensii nu se desființează. Toate argumentele de până acum ne duc însă la concluzia certă că acest pilon va fi naționalizat. Primul pas a fost reducerea contribuțiilor la Pilonul II de la 5,1%, la 3,75%”, a declarat senatorul PSD de Suceava, care a spus că estye extrem de îngrijorat de intenția Guvernului de a face opțional Pilonul II de pensii.
„Acum se vorbește de un mecanism opțional care e posibil să fie însoțit şi de suspendarea plăților către Pilonul II pe perioada de exprimare a opțiunii. Apoi, vor stabili o contribuție în sumă fixă la un nivel nesemnificativ plus reducerea drastică a comisioanelor de administrare care să facă nerentabilă această activitate. În final, administratorii privați se vor retrage, iar statul, chipurile, pe post de salvator va naționaliza contribuțiile românilor din Pilonul II”, a mai spus Cadariu.
Senatorul liberal a spus că Partidul Național Liberal va continua campania ”Oprește furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”, prin care se cere românilor să semneze petiția pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul II, în prima etapă la 6%, cum ar fi trebuit să se aplice de la 1 ianuarie 2018, conform legii în vigoare, iar  ulterior să se ajungă la 8%.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava