Festivalul International Ciprian Porumbescu

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, consideră că liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, nu se mai satură „să se umple de ridicol”, lucru demonstrat prin fiecare comunicat de presă pe care acesta acceptă să îl semneze, „pentru că e convinsa deja toată lumea că acestea sunt scrise de către oamenii ce îl slujesc”.

„Acum nu știe nimeni dacă, încă președintele PSD Suceava, se folosește de alții și atunci când merge, gândește sau mănâncă dar în ce privește „compunerile”” trimise spre publicare presei este e clar pentru oricine că nu reflectă modul domniei sale de exprimare.

Chiar și în aceste condiții e greu să accepți minciunile,  mistificările și încercările, de multe ori dea dreptul puerile, de manipulare etalate în fiecare din ultimele comunicate ale senatorului din Fălticeni.

Atât eu, cât și alți colegi din PNL, i-am tot explicat și demonstrat faptul că oamenii nu mai pot fi prostiți cu două trei invenții pe care să le tot rostogolești în presă sau în mediul online”, a declarat Daniel Cadariu.

El a adăugat că Ioan Stan continuă să își asume cu seninătate texte livrate de la București sau enormități compuse de către unele personaje din apropiere, care între paranteze fie spus, sunt tot mai „obosite” întrucât se repetă săptămânal.

„Iar în cele ce urmează voi încerca, prin fraze simple care să fie și pe înțelesul conducătorilor pesediști suceveni, să aduc aminte despre o serie de realități. Domnul Stan încheie în curând cinci mandate de parlamentar. Adică 20 de ani de când a fost fie deputat fie senator de Fălticeni. Și nici până acum municipiul Fălticeni nu are un spital nou functional, deși PSD-ul a fost 7 ani consecutivi la guvernare cu cinci premieri și aproape 200 de miniștri, iar domnul Stan este de patru ani președinte al PSD Suceava și membru în conducerea centrală. Bine că a putut acest guvern PNL să aloce 15 milioane de lei noi, adică 150 de miliarde de lei vechi, pentru Spitalul municipal Fălticeni în doar 7 luni de guvernare, în perioadă de pandemie și în plină criză economică mondială. Și exact în această perioadă a aflat toată lumea care a fost preocuparea principală a PSD-ului în materie de sănătate: dotarea cu un aparat superperformant de …  epilat. Evident dacă ești psd-ist fălticenian trebuie să te „doară” cumplit așa ceva”, a precizat senatorul PNL de Suceava.

Daniel Cadariu a ţinut să amintească şi alte „performanțe” ale mandatelor de parlamentar din ultimii 20 de ani ale actualului senator de Fălticeni, Ioan Stan. Astfel, Cadariu a subliniat faptul că municipiul Fălticeni nu are o sală de sport deși sportivii din localitate au avut performanțe notabile dea lungul timpului şi nu dispune de o casă de cultură modernă cu toate că Fălticeniul este leagănul cultural al tuturor sucevenilor și chiar al Moldovei. „Mai mult, sute de TIR-uri străbat zi și noapte centrul localității, iritând și obosind cetățenii, pentru că nu există o șosea de centură, despre care domnul Stan nu a fost preocupat vreme de 5 mandate. După cum se vede, acasă la președintele PSD Suceava abundă  problemele nerezolvate de la revoluție încoace. Iar acesta crede că ele se rezolvă cu trei texte scrise de alții sau preluate „de la centru” sau prin atitudini de tipul „Ion contra”. Și oricum „fabulațiile” pe care încearcă să le servească sucevenilor nu țin loc nici de fapte, nici de lucruri realizate și nici nu pot șterge niște realități. Iar una din aceste realități îl reprezintă faptul că după anul 2016, în încercarea de a impune românilor un model de creștere economică bazată pe consum, PSD-ul a generat o inflație galopantă ce a înghițit puterea de cumpărare a oamenilor”, a declarat senatorul liberal sucevean,

 

Cadariu: Ioan Stan a reuşit performanţa să „omoare” aproape toate investiţiile din judeţ

Daniel Cadariu a mai precizat că tot Ioan Stan a reuşit „performanță” să „omoare” aproape toate investițiile. „Fie prin oprirea cofinantațărilor la proiectele cu fonduri europene, fie prin stoparea alocărilor de bani de la buget pentru investiții în curs, fie prin <chichițe> tehnice de genul: neaprobare de indicatori, întârzierea emiterii unor Hotărâri de Guvern sau ordine de ministru, etc.

Și uite așa PSD-iștii au ținut blocate nenumărate proiecte și investiții din  județul Suceava:centura de ocolire Sucevei, centura ocolitoare a municipiului Rădăuți, proiectul de 234 de milioane de euro pentru alimentarea cu apă și canalizare pentru 200.000 dintre suceveni, axa de drumuri județene de la limita cu județul Iași, prin Suceava și până la Siret, magistrala de gaz metan spre Vatra Dornei, partia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, terminalul al doilea de la aeroportul de la Salcea, modernizarea căii ferate de la Pascani prin Darmanesti către Ucraina, etc.

Iar celor de la PSD și domnului senator Stan le e greu să „înghită” realitatea că, în doar 7 luni de guvernare, PNL-ul în general și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la nivel județean, au reușit deblocarea tuturor investițiilor sus amintite,  dar și a multor altora.

Și, așa cum am mai spus-o, toate acestea s-au întâmplat în perioada de pandemie, în timpuri de contracție economică internațională  și în condițiile în care statul și-a onorat la zi toate obligațiile de plată câte terți: agenți economici, populație, finanțatori,  parteneri externi, etc..

În aceste condiții ce le-a rămas de făcut PSD-ului și domnului Stan în  ajunul a două momente electorale ce se apropie? Să încerce sistematic, zi de zi, prin folosirea minciunii grosolane, prin deformarea realităților,  să încerce manipularea românilor prin tot felul de articole de presă,  pe la emisiunile de la trusturile de presă „prietene”, pe rețelele de socializare.

Iar PSD-ul și președintele lui de la Suceava „înnebunesc” când constată faptul că românii în general și sucevenii în particular nu acceptă „rețetele” lor mincinoase.

În disperare de cauză, constatând această realitate cruntă pentru ei, PSD-iștii au dus ridicolul și penibilul la cote nemaiîntâlnite. S-au urcat pe valul acestui virus nefast, în disperarea lor de a reveni la putere. Nimic nu a fost prea puțin pentru ei. Au negat pur și simplu existența lui prin declarațiile explicite ale unor lideri. Au instigat la nerespectarea regulilor de protecție, au propagat prin declarațiile unor membri tot felul de teorii conspirationiste.

Prin reprezentanții lor politici din CCR și de la Avocatul Poporului au anulat legi aflate în vigoare de ani de zile, creând vid legislativ și lăsând instituțiile statului fără instrumente legale luptă împotriva răspândirii virusului.

Am văzut inclusiv la nivel județean modul cinic în care au vrut să folosească durerea și suferința sucevenior afectați de Covid-19 pentru a-l ataca pe Gheorghe Flutur în plan politic.

Prin comparație, nu suflă un cuvânt în aceste zile în care județe conduse de PSD-iști precum Argeș,  Galați sau altele au ajuns în stare critică în ce privește dimensiunea pandemiei,  generată poate chiar de modul lor  iresponsabil în care au instigat la nerespectarea regulilor și a autorităților. Ei nu inteleg nici acum faptul că aceste încercări „criminale” de manipulare nu au cum să le recîștige  încrederea oamenilor și că  ele nu reprezintă decât o „impotență politică acută”.

Cum „impotența politică” o reprezintă şi fuga de raspunderea de a candida la presedintia Consiliului Judetean de frica contracanditatului direct în persoana lui Gheorghe Flutur, sau să-i critici pe alţii exact în legatura cu lucrurile pentru care tu nu ai fost în stare să faci nimic”, a încheiat Daniel Cadariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava