Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD Maricela Cobuz, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate din municipiul Suceava, a prezentat la mijlocul acestei săptămâni măsurile pozitive adoptate de Guvernul condus de Sorin Grindeanu în folosul populaţiei, detaliind în acelaşi timp şi bugetele alocate de Executiv pentru domeniile sănătăţii şi educaţiei. Maricela Cobuz a declarat că în cursul zilei de joi, 9 februarie 2017, Organizația Femeilor Social-Democrate din municipiul Suceava s-a întrunit într-o ședință extraordinară în cadrul căreia s-a dezbatut activitatea Guvernului Grindeanu, fiind exprimate opinii şi legate de protestele din ultima perioadă pentru demiterea Executivului. În cadrul şedinţei, deputatul Maricela Cobuz a amintit că în bugetul de stat pentru anul 2017 adoptat săptămâna aceasta de către Guvern au fost prevăzute majorări de fonduri pentru sănătate și educație, domenii care au primit în plus față de anul trecut cu 3,5 miliarde lei, respectiv 3,3 miliarde lei, însumând un total de 33,8 miliarde de lei și 25,02 miliarde de lei.

“Pentru domeniul sănătate a fost necesară suplimentarea fondului bugetar datorită creșterii salariale pentru personalul medical. De asemenea a fost suplimentată alocația bugetară pentru acoperirea cheltuielilor cu cele 12 molecule de medicamente gratuite sau compensate care vin în sprijinul persoanelor cu afecțiuni oncologice, hematologice și ale pacienților bolnavi de hepatită C cu grad de firboza 4”, a explicat deputatul PSD de Suceva, care a adăugat că “suplimentarea alocației bugetare pentru sănătate s-a făcut și datorită necesității de construire a unor spitale regionale și de dotare a fiecărui spital județean cu un computer-tomograf dar și necesității achiziționării de vaccinuri pentru copii în valoare totală de 774 milioane de lei”. Maricela Cobuz a mai spus adus la cunoștință că anul acesta Guvernul vrea să doteze șapte spitale cu acceleratoare liniare pentru tratarea cancerului.

Făcând referire la educație, Maricela Cobuz a explicat că suplimentarea fondurilor a fost necesară datorită creșterilor salariale, pentru demararea programului ”masa caldă” pentru elevi, pentru finalizării unor lucrări la 15 grădinițe, dar şi pentru construcția de noi școli, grădinițe și creșe pentru copii.

Deputatul PSD de Suceava a mai spus că printre principale măsuri luate de Guvern pentru respectarea programului PSD prezentat în campania electorală respectiv se mai numără creșterea bursei de la 83 de lei la 201 lei și transportul gratuit pentru studenți, creșterea salariului minim la 1450 de lei, creșteri salariale în administrația locală, în educație, sănătate și pentru actori, sau creșterea punctului de pensie de la 871 de lei la 1000 de lei și creșterea pensiei minime de la 400 de lei la 520 de lei dar și eliminarea CASS-ului pentru pensionari. “În acelaşi timp a fost crescută indemnizația lunară minimă pentru concediul de creștere a copilului de la 1062 la 1232 lei. Au fost aprobate prin PNDL credite de angajament în valoare de 2.30 miliarde pentru construcția a 5000 de obiective de apă canal și drumuri, construirea și modernizarea a 2500 de creșe și grădinițe, modernizarea a 2000 de școli care sunt momentan fără aviz de funcționare, construcția a 30 de cămine studențești și a 1500 de locuințe pentru tineri. Au fost eliminate de asemenea și 102 taxe nefiscale, printre care cea de eliberare a pașaportului civil, a cazierului judiciar sau taxa de timbru de mediu”, a mai declarat Maricela Cobuz.

În cele din urmă, ea a spus că în cadrul şedinţei de joi, femeile social democrate din municipiul Suceava și-au exprimat nemulțumirea față de persoanele care au protestat pentru demiterea Guvernului Grindeanu, precizând că cei care au ieșit în stradă și-au exprimat nemulțumirile lor personale, și nu au avut stric legătură cu OUG nr.13 și modificarea Codului Penal. Femeile social democrate consideră în acelaşi timp că protestatarii nu au apreciat măsurile importante adoptate de legislativ la început de lună și “s-au lăsat manipulați orbește” de unii reprezentanți ai societății civile și opozanţilor politici.

Deputata Maricela Cobuz dă în vileag ”fața nevăzută” a Guvernului Grindeanu, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava