Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto16 poze în acest set

Câteva zeci de ambasadori şi soţii ale mai multor ambasadori în România au vizitat la sfârşitul săptămânii judeţul Suceava, evenimentul fiind organizat de europarlamentarii PSD Daciana Sârbu şi Corina Creţu. Din delegaţia care a fost prezentă în Bucovina au mai făcut parte şi alţi doi europarlamentari social democraţi, Cătălin Ivan şi Ciprian Tănăsescu.

Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, doamnele ambasador au vizitat Muzeul de Artă Ion Irimescu din Fălticeni, au văzut cum se prepară şi au degustat murăturile de Milişăuţi, au vizitat atelierul de ceramică neagră din Marginea, precum şi mai multe mănăstiri din Bucovina. Una dintre vizitele organizate a fost la un trg de produse tradiţionale organizate la Hanul Voievozilor din comuna Horodnic de Sus, organizat de Asociţia „GAL Suceviţa – Moldoviţa”. Aici, ambasadorii şi soţiile ambasadorilor au fost întâmpinaţi cu un spectacol de muzică populară susţinut de membrii ansamblului „Bilcuţa”, oaspeţii şi preşedintele Consiliului Judeţan fiind invitaţi să danseze alături de artiştii populari.

După ce au vizitat târgul, soţiile ambasadorilor din România au ţinut să precizeze că vizita în Bucovina a fost una deosebită, apreciind tradiţiile acestei zone, dar şi produsele bucovinene. Astfel, ambasadorul Sloveniei în România, Jadranka Sturm Kocjan, i-a mulţumit Dacianei Sârbu pentru vizita organizată în Bucovina, „unde am admirat produsele tradiţionale, ceramica, dar şi mâncarea, care este excelentă”.

„Slovenia vă mulţumeşte. Slovenia este un mare susţinător al României, în special pentru aderarea la spaţiul Schengen. Şi sperăm că împreună vom reuşi să obţinem mai mulţi bani din fondurile europene pentru dezvoltare”, a spus ambasadorul Sloveniei în România.

Daciana Sârbu a subliniat că a ţinut să organizeze această vizită în Bucovina deoarece „este o regiune foarte dragă mie şi cu un mare potenţial”. „Avem cu ce să ne mândrim. Este o regiune în care tradiţiile s-au păstrat, în care avem mâncare bio, produse originale şi o atmosferă deosebit de caldă”, a declarat Daciana Sârbu.

Diplomații străini care ne-au vizitat județul, încântați de Bucovina, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava