Direcția Sanitar Veterinară Suceava a autorizat trei puncte de sacrificare a mieilor de Paște
Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a autorizat trei puncte de sacrificare a mieilor de Paște. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, șeful DSVSA, doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, a declarat că două solicitări au venit din jurul Sucevei și una din jurul Fălticeniului, iar prețul kilogramului de carne de miel va fi de 40-50 de lei, față de 35-42 de lei anul trecut. El a adăugat că în cazul mielului în viu, kilogramul va costa 18 lei, cu 10% mai mult decât anul trecut. Întrebat care ar fi cauzele creșterilor de preț, doctorul Voloșeniuc a răspuns: „Paștele fiind mai devreme, mieii sunt mai mici. Una este să vinzi un miel la 12-14 kilograme și alta e să îl vinzi la 9-12 kilograme. Un miel îl vinzi o singură dată și vrei să iei pe capăt o sumă importantă”. Șeful DSV Suceava a adăugat: „Apoi, să nu uităm că furajele și cerealele s-au ieftinit acum, dar în toamnă erau foarte scumpe. Crescătorii care s-au aprovizionat la recoltare au dat 1,4-1,5 lei pe kilogramul de grâu și 1,2-1,4 lei pe kilogramul de porumb. La ora actuală, prețurile au scăzut cu 30%”.