Concert pascal
MOPAN Suceava

Decizia președintelui Traian Băsescu de a nu promulga Legea parteneriatului public-privat a foist aspru criticată de senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donțu, acesta arătând că motivația șefului statului, cum că actul normativ este lipsit de transparență, de coerență, claritate și aplicabilitate nu stă în picioare. Donțu constată că președintele revine în forță în războiul pe care îl duce împotriva intereselor naționale ale statului democrat și ale instituțiilor țării. ”Dincolo de interpretările absolut arbitrare și complet lipsite de reverență față de munca depusă de Forul Legislativ al țării pentru a putea crea un flux legislativ real și coerent, pot afirma cu fermitate, în calitatea pe care mi-o conferă specializarea în domeniul juridic, dar și cea de parlamentar, membru al Comisiei juridice, că acest gen de inițiative pe care le are Traian Băsescu față de orice act legislativ pe care Parlamentul se străduiește să îl finalizeze și să îl perfecteze de un an și ceva încoace nu reprezintă decât o evidentă luptă de orgolii politice, un adevărat turnir politic care se dorește mascat și susținut de cele mai nobile și bune intenții ale unui personaj politic aflat în derivă și într-o clară și gravă criză de imagine și conștiință față de țara și poporul pe care le are în grijă”, a spus Donțu. Senatorul social democrat consideră că dacă Traian Băsescu și-ar fi dorit cu adevărat transparență, coerență, exactitate și echitate legală în ceea ce privește parteneriatul public-privat, considerând că Parlamentul a omis aceste esențe din Lege, ar fi trebuit să se implice în mod direct punând umărul la acest act de stabilitate și democrație și onorând cu prezenta sa acest proces pe tot parcursul derulării lui, nu doar la final și nu doar malițios și complet ofensiv.

”Ce gen de ”parteneriat” dorește să aibă Traian Băsescu cu românii și România în 2014: Public, grija față de țară. Privat, un război politic cu efecte dezastruoase”

”Îl invit pe domnul președinte Traian Băsescu în numele tuturor colegilor mei parlamentari, al celor care încearcă și reușesc de foarte multe ori să facă ceea ce dumnealui reușește să desfacă și să arunce în derizoriu, să se alăture cu adevărat binelui și prosperității acestei țări și să-și facă simțită prezența în și pentru interesele românilor, nu numai din înaltul scaunului de la Cotroceni, nu numai de dincolo de opiniile și sugestiile unor consilieri și nu numai ca o replică nefastă în lupta politică pe care o desfășurați pe spatele românilor, ci și în Parlamentul țării”, a declarat Ovidiu Donțu. El a arătat că adoptarea şi promulgarea Legii parteneriatului public-privat va duce la creşterea numărului de investitori străini şi autohtoni ce se vor implica în dezvoltarea de activităţi economice care implicit vor duce şi la creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, reducerea şomajului şi îmbunătăţirea nivelului de trai a cetăţenilor. Nu în ultimul rând, a spus Donțu, legea vizează atât atenuarea presiunii imediate asupra finanţelor publice cât şi creşterea eficienţei serviciilor publice ca urmare a valorificării expertizei din sectorul privat şi oferirea de garanţii în structurarea modelului financiar inclusiv sub aspectul integrării unor importante beneficii sociale. Ovidiu Donțu consideră că șeful statului face ”un joc politic abject” pentru a crea un haos legislativ, instituțional, social, național. El crede că ”personalitatea supradimensionată uman, transferată monstruos într-un personaj politic lipsit de orice scrupul a cărui mască a ajuns să verse lacrimi și să joace rolul bunului samaritean al neamului” nu-l va putea salva pe Traian Băsescu de la o moarte politică sigură. ”Îi sugerez lui Traian Băsescu să consulte și opinia românilor, atunci când scoate din funcțiune, una dupa alta, legi care, cu siguranță, pot crea un climat optim și o viață cu adevărat mai bună și prosperă pentru noi toți. Îi aduc aminte domnului Băsescu că un om nu reprezintă întreaga națiune, nici în cele mai halucinante și năucitoare vise megalomane, iar voința unui singur om nu poate și nu trebuie să anuleze dreptul la opinie, legi corecte și viață a milioane de oameni”, a declarat Donțu care a adăugat ”Ce gen de ”parteneriat” dorește să aibă Traian Băsescu cu românii și România în 2014: Public, grija față de țară. Privat, un război politic cu efecte dezastruoase”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava