Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 19-29 martie 2024 s-au efectuat verificări punctuale privind legalitatea efectuării unor transporturi de materiale lemnoase cu utilizarea procedurii simplificate a avizelor de către operatorii înregistrați în SUMAL, dar care aveau obligația respectării integrale a procedurilor.

S-au verificat transporturile efectuate cu două autovehicule deținute de către o societate comercială din Vicovu de Sus. În urma verificărilor, s-a constatat că într-adevăr s-au efectuat mai multe transporturi Non-SUMAL, fără efectuarea de fotografii și fără înregistrarea traseului, dar cu utilizarea de autovehicule înrolate în sistemul SUMAL. Pentru această faptă, s-a aplicat operatorului o amendă de 3.000 de lei. Totodată, verificările au fost extinse la depozitul firmei și, în urma inventarierilor, s-a constatat că aceasta deținea, în plus față de evidențele scriptice, cantitatea de peste 140 mc materiale lemnoase. Întreaga cantitate deținută fără documente de proveniență a fost confiscată, iar operatorului i-a fost aplicată, suplimentar, o amendă de 15.000 de lei.

Fapte similare au fost constatate și la o societate comercială din orașul Frasin, înregistrată în SUMAL și care efectua transporturi în procedura simplificată. Pentru acest fapt, societatea comercială a fost amendată cu suma de 3.000 de lei, iar ulterior au fost verificate stocurile faptice din depozit. Au fost găsiți 10 mc lemn rotund rășinoase deținuți fără documente de proveniență și care au fost confiscați.

”Atragem atenția tuturor operatorilor care transportă sau prelucrează materiale lemnoase asupra obligației de a respecta întocmai prevederile legale în vigoare. Emiterea avizelor de însoțire non-SUMAL este permisă doar în cazul efectuării unor transporturi ocazionale pentru nevoi proprii, limitate la 20 mc/an. Odată înrolat în sistem, un operator declară că desfășoară o activitate comercială și este obligat să respecte normele legale în vigoare pentru prevenția transporturilor ilegale. Orice modalitate de a “ocoli” legea poate fi depistată în sistemul informatic, iar consecințele pot costa scump”, a transmis șeful Gărzii Forestieră Suceava, Mihai Gășpărel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava