Concert pascal
MOPAN Suceava

Pompierii suceveni au intervenit în prima zi de Paşte pentru stingerea a unor incendii de proporţii care au izbucnit la două gospodării, unul în localitatea Dragoşa, comuna Frumosu, şi una în Iaslovăţ. În ambele incendii, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.
Primul incendiu, cel din localitatea Dragoşa, a fost anunţat duminică dimineaţă, aproape de ora 6:00. Flăcările au cuprins o gospodărie, la faţa locului intervenind militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frumosu şi Vatra Moldoviţei. La sosirea echipajelor ardeau anexele gospodăreşti, construite din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la proprietatea învecinată.
În incendiu au ars acoperişul bucătăriei de vară şi al adăpostului de animale pe 100 de metri pătraţi, o magazie de materiale pe 80 de metri pătraţi, un atelier de tâmplărie pe 66 de metri pătraţi, circa 10 metri cubi de cherestea, scule şi unelte de tâmplărie, obiecte de mobilier şi aparatură electrocasnică. De asemenea, flăcările au degradat branşamentul electric al gospodăriei, 20 de metri pătraţi dintr-un perete al locuinţei învecinate, căpriorii acoperişului şi o cameră de la parter, de la aceeaşi clădire.
Incendiul a fost stins după aproximativ patru ore de la anunţarea lui, iar pompierii au salvat casa proprietarului, locuinţa învecinată şi anexele gospodăreşti.
Al doilea incendiu din ziua de duminică a fost anunţat la ora 11:39. Astfel, pompierii militari ai Gărzii Intervenţiei Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Iaslovăţ şi Arbore, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Iaslovăţ.
La sosirea echipajelor ardeau cu flacără anexele gospodăreşti, construite din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la gospodăria învecinată.
Au ars adăpostul de animale şi depozitul de furaje (corp comun) pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară pe 40 de metri pătraţi, circa 20 de metri cubi lemn de foc, 10 metri cubi de cherestea, 12 tone de fân şi utilaje agricole.
Incendiul a fost lichidat la ora 14:33, iar pompierii au salvat casa de locuit şi locuinţa învecinată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava