Concert pascal
MOPAN Suceava

Dr. Mircea Macovei a demisionat, astăzi, din funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava. În locul acestuia, funcţia de director medical interimar va fi preluată de unul dintre medicii militari veniţi la spitalul din Suceava, respectiv locotenent colonel Dinu Chioralia. Tot astăzi şi-a prezentat demisia şi directorul de îngrijiri al spitalului, Doina Chirap.

Reamintim că joi seara, premierul României, Ludovic Orban, a solicitat în mod expres conducerii Ministerului Sănătății ca doctorul Macovei să nu revină în conducerea Spitalului Județean Suceava, în funcția de director medical. ”Transmit foarte clar. Nu pot să accept ca doctorul Macovei să revină în poziția de director medical la Suceava. În baza decretului privind instituirea stării de urgență, aveți competență de a lua decizii în privința managementului oricărui spital. Nu se poate întoarce domnul Macovei în poziția respectivă”, a transmis Ludovic Orban.

Ulterior şi secretarul de stat în Ministerul Sănătății, general (r) Ionel Paul Oprea a lăsat să se înţeleagă faptul că dr. Mircea Macovei va părăsi funcţia de director medical. „M-am ocupat de acest subiect de mai mult timp. Am ținut legătura cu domnul doctor Macovei care nu este chiar așa cum a fost prezentat de unii sau alții, sau ceea ce se afirmă trebuie dovedit, așa e normal. Dânsul va reveni mâine (nr. vineri 24 aprilie) la serviciu și va reacționa adecvat. S-a pronunțat de mult că nu-și dorește să continue și, în consecință, va trebui ca echipa medicală să-și aleagă liderii…. Totuși, este un coleg care în ultimă instanță urmează să fie anchetat de organele abilitate și atunci vom afla adevărul. Nu trebuia investită atâta energie în acest subiect. Sunt altele mai importante. S-a rezolvat foarte rapid într-o discuție. Este un om cu mult bun-simț, la fel ca și alte persoane care au făcut parte din Comitetul Director și care au înțeles să se retragă”, a spus Oprea.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava