• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Primul turneu internațional al teatrului sucevean a deschis stagiunea 2018-2019. Trei spectacole și cinci reprezentații supratitrate în limba franceză au fost oferite publicului de la Paris și Laval la începutul lunii septembrie.

La invitația Institutului Cultural Român Paris, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava a jucat în Sala Bizantină a Palatului Béhague, reședința Ambasadorului României în Republica Franceză, în cadrul Sezonului România -Franța 2019, trei spectacole de autori români celebrând astfel Ziua Limbii Române.

Spectacolele, producții ale Teatrului Municipal Matei Vișniec din Suceava, Proștii sub clar de lună, Kebab și Pisici  au avut parte de  primiri foarte călduroase, în Sala Bizantină a Ambasadei României de la Paris.

S-a strigat “Bravo!”, s-a aplaudat din toată inima.

Publicul a fost format din francezi şi români, a fost o sală arhiplină, cum se întîmplă de obicei la manifestările Ambasadei şi ale Institutului Cultural Român de la Paris. S-au aflat în sală şi multe personalităţi ale diasporei române, critici de teatru, profesionişti din domeniul artelor spectacolului.

Dintre cei prezenți la spectacole amintim: directoarea Festivalului internaţional al francofoniilor de la Limoges, Marie-Agnès Sevestre, directorul Teatrului les Halles de la Avignon, Alain Timar, criticii de teatru Gilles Costaz, Mireille Davidovici şi Mirella Patureau, directorul teatrului Gare au Théâtre (situat în estul Parisului la Vity-sur-Seine), Mustapha Aouar, Oleg Ungureanu-Ambasada României la Paris, istoricul Matei Cazacu, regizorul Petrică Ionescu… Alţi regizori şi actori francezi sau franco-români au fost de faţă, care cunosc România sau au lucrat pe texte de Matei Vişniec: Lucilla Sébastiani, Bruno Lombard, Liana Fulga.

Echipa de la Teatrul “Matei Vişniec” din Suceava a reuşit performanţa de a instala decorul şi de a prezenta spectacolul practic în aceleaşi condiţii tehnice ca la Suceava.

La începutul evenimentului, după cuvântul de bun venit al Doinei Marian, directoarea Institutului Cultural Român de la Paris, Matei Vişniec a prezentat pe scurt teatrul şi atuurile Bucovinei.

Săli pline până la refuz, spectacole care au emoționat deopotrivă publicul român și francez, critici de teatru și directori de teatre, toate acestea au făcut ca turneul internațional al Teatrului Municipal Matei Vișniec la Paris să fie un real succes.

Spectacolele materializate în prestații extraordinare ale actorilor suceveni, au ridicat sala în picioare în ropote de aplauze, sub privirile admirative ale delegației oficiale sucevene din care au făcut parte primarul Municipiului Suceava Domnul Ion Lungu și Doamna Angela Zarojanu, consilier local și membru în Consiliul de Administrație al Teatrului Municipal Matei Vișniec, care au însoțit echipa de teatru și la Laval, cu prilejul reînfrățirii orașelor Suceava și Laval. În aceste orașe s-au pus în scenă două spectacole, cu sprijinul domnului Francois Béchu, Director al Théâtre de L Échappée și al doamnei Fracoise Marchand.

Aplauzele îndelungate au răsplătit și prezența dramaturgului Matei Vișniec care a oferit publicului o emoționantă prezentare a realizărilor teatrului sucevean care cu mândrie îi poartă numele.

Este pentru prima dată când Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava joacă în străinătate. Ba mai mult, premiera unui nou spectacol produs de TMMVS a avut loc la Paris.

A fost un turneu de nota 10 din punct de vedere al prestației actorilor, al implicării echipei tehnice, al publicului, și nu în ultimul rând al organizatorilor!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava