Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministerul Economiei, Antreprenoriatuluui și Turismului premiază Electric Castle pentru campania realizată împreună cu agenția McCann WorldGroup în vara anului trecut.

Fenomenul turismului excesiv – overtourism – este o realitate cu care se confruntă multe orașe din Europa. Protestele din Barcelona au devenit celebre internațional, iar mesajele “tourists go home” afișate în tot orașul sunt poate cele mai cunoscute reacții în fața supra-turismului.

Anul trecut, Electric Castle a venit cu o soluție către localnicii din Barcelona pe care i-a transformat în ambassadori pentru Transilvania. Tot ce trebuiau să facă era să adauge “www” și “.ro” lângă mesajele din oraș, iar ele deveneau domenii web cu o singură destinație: o platformă online unde turiștii puteau cumpără bilete la festival și organiza excursii către atracțiile din vecinătate. De asemenea, online, localnicii aflau cum se pot alătură mișcării care să trimită turiștii în România.

Video campanie: https://youtu.be/2kWxRjo_LCY

“Am deschis un canal de comunicare valabil, atipic, dar cu impact, pentru că festivalul și România să ajungă la un public ce caută destinații noi.”, spune Tudor Costinaș, Head of Communications Electric Castle.

“Când orașele supra-aglomerate se gândesc la impunerea unor taxe și restricții pentru vizitatori, noi venim cu o alternativă grozavă. Ne bucurăm pentru premiu și, mai ales, pentru vizitatorii care încep să vadă țara noastră că o destinație.”, a completat Ruxandra Papuc, Executive Creative Director McCann.

Electric Castle este unul dintre festivalurile de muzică de top din România. Aflat la a 10-a ediție, festivalul are loc pe domeniul Castelului Banfy din Transilvania, pe durata a 5 zile cu muzică fară oprire. Peste 200 de artiști urcă pe cele 10 scene diferite ale festivalului, iar experiență muzicală poate fi egalată doar de frumusețea naturii din jur care aduce fanii departe de aglomerația destinațiilor obișnuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava