Concert pascal
MOPAN Suceava

Campania “Moldova stie de Hepatita C” continuă in județul Suceava. Televiziunea Bucovina TV va transmite miercuri, 14 Noiembrie, la ora 18.45, în direct, emisiunea – eveniment “Suceava stie de Hepatita C”.

Invitații emisiunii vor fi prof. dr. Monica Terteliu, șef secție Boli Infecțioase in cadrul Spitalului Judetean de Urgență Suceava si dr. Olga Căliman-Sturdza, medic primar Boli Infecțioase la aceeași unitate medicală. Telespectatorii vor putea adresa întrebări în direct invitaților la numărul de telefon 0230 516 009.

Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatic de tip C, precum si de faptul ca testarea si investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul revoluționar, cu procent de succes de aproape 100%. În aceeași ordine de idei, telespectatorilor din Suceava li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care un pacient trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C si faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratament, care este complet gratuit pentru pacienții asigurați CAS.

O altă dezbatere live cu tema “Suceava știe de Hepatita C” va avea loc vineri si va fi difuzată pe pagina oficială Facebook “Știi de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitații, care vor fi renumiți specialiști în domeniu din județul Suceava, vor raspunde punctual, de asemenea, fiecărei întrebări adresate de către urmăritori. Ora difuzării emisiunii va fi comunicată în curând pe pagina oficială menționată anterior.

România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava