Concert pascal
MOPAN Suceava

Federaţia Română de Fotbal a lansat în această toamnă un nou proiect, în colaborare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Este vorba de Cupa Satelor, o întrecere rezervată copiilor cu vârsta sub 13 ani. Competiţia se bucură de un mare interes la nivelul judeţului Suceava, nu mai puţin de 61 de echipe din mediul sătesc anunţându-şi prezenţa pe tabloul de concurs, ceea ce reprezintă un record la nivel naţional.

Formaţiile participante au fost repartizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal în turnee zonale, în funcţie de criteriul geografic, câştigătoarele urmând să se confrunte ulterior la turneul final, pentru desemnarea campioanei judeţene. Primul turneu, disputat pe imaşul din Ipoteşti, s-a încheiat cu victoria selecţionatei din Udeşti, turneul al doilea, care a avut loc la Putna, s-a terminat cu succesul micilor fotbalişti de la Iaslovăţ, în vreme ce turneul desfăşurat la Rădăuţi, în prezenţa foştilor mari fotbalişti suceveni Dorin Goian şi Daniel Bălan, a fost câştigat de echipa din Arbore.

Moldoviţa a fost gazda celui de-al patrulea turneu, competiţia reunind la start, pe lângă selecţionata locală, echipele din Ciocăneşti, Şaru Dornei, Iacobeni, Poiana Stampei, Păltinoasa, Ostra, Frumosu şi Vatra Moldoviţei. În finală, Păltinoasa a trecut greu de Moldoviţa, în urma loviturilor de departajare.

„Pentru că acest turneu a acoperit o zonă geografică deosebit de vastă, am decis ca la turneul final, care va avea loc, cel mai probabil, în primăvara anului viitor, să se califice ambele finaliste. Până atunci însă, atenţia noastră este îndreptată asupra ultimului turneu zonal, care se va desfăşura la Gura Humorului, sâmbătă, pe 17 noiembrie”, a declarat Ciprian Anton, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava.

La Cupa Satelor, echipele trebuie să aibă în componenţă copii născuţi după 1 ianuarie 2006, din satele şi comunele din judeţ. De asemenea, fiecare echipă poate avea în lot şi trei fete născute în 2004 sau mai mici.

Meciurile se dispută pe un teren cu dimensiunile 70 de metri lungime, 50 lăţime, 9 contra 9, două reprize a câte 15 minute, cu 5 minute pauză.

Pentru a putea lua parte la joc, sportivii trebuie să prezinte carnetul de elev, vizat la zi, certificatul de naştere în copie şi viza medicală – apt pentru efort.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava