Comenzi MOPAN Suceava

Miercuri, 7 decembrie 2016, la sediul Muzeului de Istorie din Suceava a avut loc prezentarea expoziției „Copilăria părinților noștri”, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Bucovinei din Suceava.

Proiect lansat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași în luna aprilie a anului 2014, expoziția s-a bucurat de un mare succes, fiind concepută de către liceeni – de la alegerea temei și strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului și realizarea ghidajului. Scopul expoziției a fost acela de a reda viața cotidiană în comunism și, totodată, de a demonstra faptul că muzeele sunt spații vii, iar publicul tânăr poate contribui la reconstrucția memoriei și scrierea istoriei.Expoziția „Copilăria părinților noștri” de la Suceava va fi împărțită în trei secțiuni – școală,  familie și societate – și va cuprinde obiecte tipice perioadei: cravata și insigne de pionier, carnetul de evidențiere a activității pionerului, sticla de Pepsi-Cola, cutia de bomboane extrafine de ciocolată, lanterna „Panda”, muzicuța, penarul școlar, diapozitivele istorice sau diferite alte materiale didactice etc.„Ne bucurăm mult să aducem expoziția Copilăria părinților noștri la Suceava, după ce a putut fi admirată la Botoșani și la Istanbul. Este unul dintre proiectele Asociației noastre, realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași, care contribuie în mare măsură la recompunerea memoriei colective prin interacțiunea dintre părinți, care au copilărit în comunism, și copiii lor. Pe viitor, intenționăm să itinerăm această expoziție și în alte orașe ale țării, dar și în afara granițelor țării”, a declarat Iulian Pruteanu, președinte al Asociației „Patrimoniu pentru comunitate” Iași.

Expoziția „Copilăria părinților noștri” este coordonată de Iulian Pruteanu, Corina Irimiță și Oana Melinte și poate fi vizitată la Muzeul de Istorie din Suceava în perioada 7 decembrie 2016 – 7 ianuarie 2017.

Mai multe detalii se află pe pagina de Facebook a MNLR Iași.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava