Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea mai importantă expoziție românească din Regatul Spaniei va putea fi vizitată la Muzeul Național de Arheologie din Spania până la data de 27 februarie 2022 și prezintă 838 de artefacte deosebit de valoroase din colecțiile a 40 de muzee din România, dar și a patru muzee din Spania.

Expoziția arheologică face parte din seria de evenimente organizate cu ocazia aniversării, anul acesta, a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Spania și se bucură de Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi al Preşedintelui României, Excelenţa Sa Klaus Iohannis.

Aceasta urmărește evoluția istorică a teritoriului României actuale pe o perioadă de peste o mie de ani (sec. VIII î.Hr. – sec. VII d.Hr.), cele 838 de artefacte fiind o dovadă a interferențelor culturale.

Ceremonia de inaugurare are loc la data de 30 septembrie și va putea fi urmărită online, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Spania: https://www.facebook.com/ambasada.madrid 

La ceremonia de inaugurare, vor participa Andrés Carretero, Directorul Muzeului Național de Arheologie, Ernest Oberländer, Manager al Muzeului Național de Istorie a României, Miquel Iceta Llorens, Ministrul spaniol al Culturii și Sportului, Bogdan Gheorghiu, Ministrul român al Culturii, Bogdan Aurescu, Ministrul român al Afacerilor Externe, Sergiu Nistor, Consilierul Președintelui României, José Manuel Albares Bueno, Ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Marius Bălu, secretar de stat al Ministerul Apărării Naționale.
Organizatorii expoziției cu caracter aniversar sunt Ministerul Culturii din România, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Ministerul Culturii și Sportului din Spania, Muzeul Național de Arheologie din Spania, Ministerul Afacerilor Externe din România prin Ambasada României în Regatul Spaniei și Ministerul Apărării Naționale din România. Colaboratori sunt ASISA și Amigos del Museo Arqueológico Nacional (AMAN).

Joi, 30 septembrie, reprezentanții mass-media au posibilitatea de a asista la ceremonia oficială de deschidere, în prezența autorităților.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava