Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri 13 decembrie 2013, orele 17.00 va avea loc deschiderea expoziţiei internaţionale“White and Blue” a artiştilor plastici EBRU DEDE (TURCIA), CĂTĂLIN ALEXANDRU CHIFAN (ROMANIA), eveniment care va avea loc la Galeria de Artă “Ion Irimescu” Suceava. Expoziţia celor doi artişti este realizată de UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA în parteneriat cu UNIVERSITATEA KADIR- ISTAMBUL (TURCIA). EBRU DEDE şi CĂTĂLIN ALEXANDRU CHIFAN s-au cunoscut în cadrul SIMPOZIONULUI INTERNAŢIONAL DE ARTĂ “CULTURES OF COSMOS”- PATRAS, GRECIA (2013), întâlnire care s-a finalizat cu realizarea unui proiect cultural între cele două ţări.

EBRU DEDE – s-a născut la Istambul în anul 1975. S-a format în cadrul Universităţii Marmara- Facultatea de Arte Vizuale- Turcia, apoi a participat cu o bursă Erasmus în anul 2007 la Universitatea de Arte Frumoase Aquila- Italia. După finalizarea facultăţii în 2008 a continuat cu un masterat în educaţie în cadrul Universităţii din Istambul. După realizarea tezei de masterat intitulată “Efectele artei moderne în muzeele din Turcia”, EBRU DEDE a continuat cu un program de studii doctorale în 2012, la Universitatea de Artă şi Design, Ildiz Istanbul. În prezent EBRU DEDE este lector universitar, în cadrul Universităţii de Artă Kadir – Istanbul, secţia de grafică şi design.

CĂTĂLIN ALEXANDRU CHIFAN -s-a născut pe data de 2 iulie 1980 la Suceava. În 2003 a obţinut licenţa Universităţii de Arte „G.Enescu”Iaşi iar în 2012, a susţinut în cadrul Facultăţii de Arte Vizuale Iaşi, teza de doctorat cu titlul “Simbolul mâinii în artele plastice”. În perioada 2008 până în prezent, pictorul avut o activitate bogată din punct de vedere artistic fiind solicitat să expună în mai multe state din lume ca de exemplu: SUA, Senegal, Italia, Spania, Insulele Tahiti, Grecia, Franţa, Tunisia, Argentina, Turcia, etc. În 2009 artistul a participat în cadrul unui proiect eoropean realizat de Institutul Cultural Bucureşti în parteneriat cu Institutul Cultural din Madrid – Spania. În prezent CHIFAN ALEXANDRU este prof. dr. la Colegiul de Artă”Ciprian Porumbescu”Suceava , încercând prin activitatea sa să atragă tinerii cu vârste variate în demersul unei cariere artistice de succes.

Expozitie internationala de arta "White and Blue", Alexandru Chifan (Romania)- Ebru Dede (Turcia)!, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava