Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul condus de PNL pune pe primul loc siguranța copiilor și a întregului personal din învățământul din România, susține deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor. Parlamentarul liberal a făcut referire la Ordinul Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății, aprobat joi, 4 februarie și publicat în Monitorul Oficial vineri, 5 februarie, prin care sunt stabilite măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS–CoV–2. Fădor a precizat că măsurile de siguranță se aplică în mod corespunzător și pentru activitățile educative, și pentru activitățile recreative, precum și pentru activitățile de recuperare a materiei desfășurate în unitățile de învățământ în cadrul programelor de tipul ,,Școală după Școală”. Deputatul liberal a trecut în revistă principalele reguli care vor fi aplicate începând de luni, 8 februarie. ”Fiecare unitate de învățământ va organiza accesul prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite”; va evalua necesarul de resurse umane; va asigura materialele de curățenie, igienă și dezinfecție; va asigura în permanență un stoc de rezervă de materiale de protecție pentru elevi/studenți și personal. La nivel național, școlile au la dispoziție un stoc de 37 milioane de măști în acest moment. Sala de clasă va fi amenajată astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică de un metru între elevi, acolo unde spațiul permite. Sala de clasă va fi aerisită înainte de sosirea elevilor, în pauze și la finalul zilei. Elevii și personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască de protecție în permanență, în timpul orelor și în timpul pauzelor, în interior și exterior. Masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor. Fiecare unitate de învățământ stabilește spațiile care pot fi folosite în procesul de învățământ, precum și spațiul necesar ce va fi utilizat pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu virusul SARS–CoV–2”.

Școlile se deschid în funcție de scenariul în care se află fiecare LOCALITATE, astfel:

1. scenariul VERDE (incidența mai mică sau egală cu 1 caz/1000 de locuitori) – toți copiii merg fizic la grădiniță și la școală, adică la învățământul primar, gimnazial și liceal.

2. scenariul GALBEN (incidența mai mică sau egală cu 3 cazuri/1000 de locuitori) – merg fizic la grădiniță toți copiii, merg fizic la școală clasele 1–4 și clasele „terminale”, adică – clasa 8 din gimnazial, clasa 12 din învățământul liceal.

3. scenariul ROȘU (incidența este mai mare de 3 cazuri/1.000 locuitori)– merg fizic la grădiniță toți copiii și la școală toți copiii din învățământul primar – clasele 1–4

4. în localitățile în CARANTINĂ, tot învățământul se desfășoară online.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava