Concert pascal
MOPAN Suceava

Municipiul Fălticeni va găzdui în perioada 14-15 iunie ediția a doua a Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor”, manifestare organizată de Primărie în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Text şi discurs religios” din Iaşi și cu Institutul de Teorie şi Istorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române.

Deschiderea va avea loc joi, 14 iunie, la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, cu începere de la ora 16.00 când academicianul Eugen Simion va susține comunicarea de plen, „Posteritatea critică a lui E. Lovinescu”. În aceeași zi vor avea loc lansările de carte „Eugen Simion – Posteritatea critică a lui E. Lovinescu; Dicţionarul General al Literaturii Române”, vol. I-IV, literele A-L (coord. Eugen Simon); „Dinastia Lovineştilor” (coord. Lucian Chişu şi Sorin Guia) şi conferirea Premiului „E. Lovinescu” pentru contribuţii la studierea şi editarea operelor criticului fălticenean.

Manifestările vor continua vineri, 15 iunie, în Aula şi Amfiteatrul Colegiului Naţional „Nicu Gane”, din Fălticeni, cu începere de la ora 10.00 unde se vor ține comunicări în secţiunea „Lovineştii în literatură” şi Masa rotundă cu titlul „Mihail Sadoveanu şi Fălticenii”, la care şi-au anunţat participarea peste 25 de personalităţi din lumea criticii literare. Seara, începînd cu ora 19 pe esplanada Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, preot conf. univ. dr. Constantin Necula, de la Universitatea  „Lucian Blaga” din Sibiu, va susţine conferinţa „Cuvîntarea către tineri”.

Tot acolo de la ora 21,00 va avea loc un spectacol Zdob şi Zdub. Invitaţii vor participa și în acest an la slujba de pomenire de la mormîntul familiei Lovinescu care va fi oficiată vineri, 15 iunie, ora 9.00, la Cimitirul „Grădini”.
Comitetul de organizare al evenimentului este format din profesorii universitari Lucian Chişu, de la Universitatea „Valahia” din Tîrgovişte şi reprezentant al Institutului de Istorie şi Teorie Literară  „G. Călinescu”, Sorin Guia de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi notarul Dragoş-Nicolae Apostol, reprezentantul Asociaţiei Culturale „Text şi discurs religios”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava