MOPAN Suceava

În zilele de 28-29 aprilie 2017, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni și Asociația Culturală „Text și discurs religios” din Iași, în parteneriat cu Institutul de Teorie și Istorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române și Primăria Municipiului Fălticeni organizează, la Fălticeni, ediția inaugurală a Conferinţei Naţionale Dinastia Lovineștilor.

Conferinţa creează un cadru de dezbatere pentru specialiştii preocupaţi de problemele criticii lovinesciene de la Universitatăţile din țară şi de la Institutele de Cercetare ale Academiei Române.

Lucrările şedinţei inaugurale se vor desfăşura vineri, 28 aprilie 2017, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, în Sala „Pictor Aurel Băeșu”, cu începere de la ora 9.00. În deschiderea Conferinţei, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va rosti cuvîntul de întîmpinare și va oferi binecuvîntarea participanților la simpozion. În continuare, vor susţine cuvînt de bun venit Primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, și reprezentanții Instituțiilor organizatoare.

Sesiunea solemnă va fi urmată de comunicarea de plen, Posteritatea critică a lui E. Lovinescu, rostită de către domnul Acad. Eugen Simion, și de o dezbatere publică pe tema criticii lovinesciene (moderatori: Acad. Eugen Simion, prof. dr. Mircea Martin, m.c. al AR).Comunicările pe secțiuni (Lovineștii în literatură și Literatura și arta), la care și-au anunțat participarea peste 25 de personalități din lumea criticii literare și de artă, se vor desfășura sîmbătă, 29 aprilie, în aceeași locație, cu începere de la ora 9.00, și vor fi precedate de comunicarea de plen Ion Irimescu între Paciurea și Brâncuși, susținută de către criticul de artă Pavel Șușară, și de lansările de carte: E. Lovinescu, scepticul mântuit – ed. a III-a; Dicţionarul General al Literaturii Române.

Managerul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, Teodor Brădățanu, a declarat miercuri, 26 aprilie, într-o conferinţă de presă, că pentru organizarea evenimentului naţional  sunt necesari circa 40.000 de lei, o parte din bani venind de la Primăria Fălticeni,  prin Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, la care se adaugă şi un sponsor local care asigură transportul invitaţilor pe toată perioada desfăşurării conferinţei, şi o altă parte din  bani provin de la Asociația Culturală „Text și discurs religios” din Iași. „ Noi sperăm  ca această conferinţă să fie doar începutul, iar în anii viitori să putem organiza  evenimente similare, cu invitaţi de seamă din domeniul artei, literaturii etc.”, a mai spus Brădățanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava