Concert pascal
MOPAN Suceava

Anul viitor președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va lansa Festivalul Internațional Ștefanian. Flutur a făcul anunțul sâmbătă, 2 iulie, de la Mănăstirea Putna, unde a participat la sărbătoarea Sfântului Ștefan cel Mare. El a declarat că Suceava are nevoie de acest festival care să cinstească memoria marelui voievod și la care să participe parteneri din țară și străinătate.

”Începînd de anul viitor vom lansa Festivalul Internațional Ștefanian începând de la Sânziene de la Cetatea de Scaun a Sucevei și până la Putna pe 2 iulie. O săptămână de Festival Internațional Ștefanian, Zilele Ștefaniene unde vom chema parteneri din țară și mă refer la reprezentanții localităților unde se află ctitoriile marelui voievod dar și din Republica Moldova și Ucraina. Cred că este nevoie de acest Festival Ștefanian avem această obligație. Este în memoria marelui Ștefan. E o școală întreagă când vorbești de Ștefan cel Mare și cred că noi avem această obligație să ne aducem aminte ce a făcut marele voievod, să ne aducem aminte de caracterul lui, de curajul lui, de demnitate, de capacitatea de unire și mă bucur să pot anunța de la Putna această intenție.  Facem în 2017 acest festival iar 2018 când vorbim de marea unire să ne găsească cu o repetiție făcută ca atunci să ne iasă și mai bine”, a declarat Flutur. Șeful administrației județene a precizat că Festivalul Internațional Ștefanian va fi una dintre prioritățile sale în următorii patru ani.

Se poate spune că Gheorghe Flutur și-a început actualul mandat sub ”pecetea” lui Ștefan cel Mare. El a readus bustul marelui voievod în holul Palatului Administrativ iar chipul lui Ștefan cel Mare se află și pe noile bannere amplasate în Consiliul Județean.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava