Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Judeţean Suceava este condus, în mod oficial, începând de astăzi de liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur. Astăzi a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliul Judeţean Suceava, fiind validate mandatele tuturor celor de 37 de membri ai deliberativului.
În urma votului pentru alegerea preşedintelui CJ Suceava nu a avut loc nici o surpriză, PNL şi PSD păstrându-şi acelaşi număr de voturi nu numărul de mandate pe care le au în deliberativ, adică 21 pentru PNL şi 16 pentru PSD. Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean au candidat Gheorghe Flutur, din partea PNL, în timp ce social democraţii l-au propus pe Alexandru Rădulescu, fost vicepreşedinte al instituţiei. Gheorghe Flutur a fost ales preşedinte cu 21 de voturi, numărul de mandate pe care PNL le are în CJ, în timp ce Alexandru Rădulescu, propunerea PSD pentru funcţie, a obţinut 16 voturi. Înainte de vot, Alexandru Rădulescu a ţinut să precizeze că este onorat să constate că are încrederea colegilor din PSD. „Şi sunt convins că o să mă bucur şi de încrederea unor prieteni vechi din zona Fălticeni”, a mai spus Rădulescu.


După ce a preluat conducerea şedinţei de consiliu judeţean, Gheorghe Flutur şi-a început mandatul „cu Doamne ajută”, el făcând un apel la unitate către toţi consilieri judeţeni. „Apelul meu este să începem cu Doamne ajută, aşa cum am declarat astăzi. A venit momentul să lăsăm deoparte patimile politice şi logica de campanie electorală şi să îmbrăcăm haina administraţiei. Fac apel la unitatea Consiliului Judeţean Suceava pentru că e nevoie de aşa ceva. Avem nevoie de unitate pentru că judeţul Suceava aşteaptă construcţie, soluţii şi mai puţin contradicţii şi spectacol politic. Vreau să dau tonul revenirii la normalitate în actul administrativ judeţean. Toată campania asta şi astăzi am avut acest sentiment de vot uninominal şi vreau să mulţumesc echipei cu care am venit în CJ şi echipei PNL”, a spus Gheorghe Flutur. El i-a felicitat pe toţi consilieri judeţeni care au fost aleşi.


La şedinţa de constituire a CJ a fost prezent şi fostul preşedinte al instituţiei, Cătălin Nechifor, în prezent consilier judeţean. Nechifor nu a luat cuvântul în şedinţa de constituire a noului deliberativ judeţean.
În şedinţa de azi au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, respectiv Gheorghe Niţă şi Viorel Seredenciuc. Aceştia au concurat cu Brânduşel Nichitean şi Dan Ioan Cuşnir, propunerile PSD pentru funcţiile de vicepreşedinte. Înainte de alegerea celor doi vicepreşedinţi, Dan Ioan Cuşnir a spus că acceptă să candideze, dar şi că „este o onoare şi un privilegiu să fiu propus de colegii mei de grup pentru a candida”. El a ţinut să-l felicite pe fostul preşedinte al CJ Suceava pentru că a respectat votul alegătorilor judeţului Suceava şi că rămâne în continuare consilier judeţean, arătând că în trecut au fost cazuri de persoane care au fost votate de suceveni pentru a ajunge în Consiliul Judeţean, dar că nu au participat la nici o şedinţă. „În politică ca şi în viaţă contează mai mult cum ieşi, şi este important să ieşi cu decenţă, eleganţă şi demnitate. Şi vreau să-l felicit pe Cătălin Ioan Nechifor pentru faptul că participă la ceremonia de predare primire din cadrul CJ Suceava. Şi vreau să-l felicit pentru faptul că iese din funcţia de preşedinte al CJ Suceava cu demnitate cu decenţă şi cu eleganţă”, a spus Cuşnir.

Gheorghe Flutur a ţinut să le ureze succes noilor vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, şi le-a transmis că „vom avea foarte multă trabă şi multe responsabilităţi”. „Sunt convins că privim cu maximă responsabilitate la ceea ce ne aşteaptă în perioada următoare. Şi fac o invitaţie la toţi colegii: colaborare şi echipă în interesul judeţului Suceava”, a spus Flutur. El a ţinut să mulţumească fostei conduceri a Consiliului Judeţean, atât „domnului consilier Cătălin Nechifor”, cât şi celor doi foşti vicepreşedinţi. „Ce pot eu să asigur e că tot ceea ce s-a făcut bun aici va continua, pentru că e nevoie să continuăm, dar şi să repornim acolo unde considerăm dezvoltarea judeţului Suceava, pentru că acest lucru l-am spus în faţa populaţiei judeţului Suceava în această campanie electorală şi nu numai”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
Tot astăzi au fost anunţaţi liderii grupurilor PNL şi PSD din Consiliul Judeţean. Consilierii liberali îl vor avea ca lider pe Viorel Seredenciuc, în timp ce grupul PSD îl va avea ca lider pe Cătălin Nechifor.

Mai trebuie spus că în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Suceava au fost validate mandatele a 37 de membri ai deliberativului. De precizat că deja trei consilieri aleşi, doi de la PNL şi unul de la PSD au renunţat la mandate, în Consiliul Judeţean intrând următorii candidaţi de pe listele celor doă partide. De la PNL au renunţat la mandate Vasile Ilie, liderul grupului PNL din mandatul trecut, şi Octavian Ilisoi, în locul acestora intrând în Consiliul Judeţean Tudor Plăcintă şi Doru Slevoacă. De la PSD, deputatul Ioan Stan a renunţat la mandatul de consilier judeţean, locul acestuia fiind luat de Mişu Gafencu.
În aceste condiţii, PNL îi are ca şi consilieri judeţeni pe Gheorghe Flutur, Viorel Seredenciuc, Constantin Cadariu, Vasile Tofan, Ioan Moraru, Eugen Șalar, Ion Bădeliţă, Radu Dominte, Radu Pentiuc, Sorina Barbu, Niculai Barbă, Marin Gheorghe Niţă, Marius Juravle, Cătălina Culipei, Dorel Guliciuc, Rodica Andriescu, Gavril Ursescu, Gabriel Hârja, Tudor Titianu, Tudor Plăcintă şi Doru Slevoacă. Cei 16 consilieri judeţeni ai PSD aleşi sunt Cătălin Nechifor, Gheorghe Apetrii, Alexandru Rădulescu, Dan Ioan Cuşnir, Gavril Vîrvara, Virginel Iordache, Simion Sticleţ, Brânduşel Nichitean, Cristian Cuciurean, Oana-Elena Pintilei, Gheorghe Monoranu, Dumitru Dumitru, Mihai Grozavu, Niculai Bosancu, Gabriela Mihai şi Mişu Gafencu.

Din cabinetul preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, vor face parte Cristi Creţu, Neculai Barbă, Irina Vasilciuc şi Petronela Mitache.

Gheorghe Flutur a preluat în mod oficial preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava