Filmul de neratat al lunii septembrie – Despre oameni si melci, in regia lui Tudor Giurgiu ajunge şi la Fălticeni. Spectatorii din Fălticeni sunt aşteptaţi pe 3 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” pentru a se întâlni cu regizorul filmului Tudor Giurgiu si actorii Andi Vasluianu si Ovidiu Crisan.
Despre oameni si melci va fi proiectat la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, in perioada 2-4 octombrie, de la orele 17.00 si 19.00., potrivit contractului de parteneriat încheiat de Primăria Fălticeni cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. In „Despre oameni şi melci” spectatorii se vor bucura de prestaţia unor actori romani indragiţi precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin şi a fiului sau, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc. După o campanie de promovare fara precedent pentru un film romanesc, rezultatele obţinute sunt si ele foarte îmbucurătoare: „Despre oameni si melci” a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF pana in prezent, peste 35.000 de spectatori. Comedia „Despre oameni si melci” a avut premiera nationala in data de 14 septembrie, ajungând in prima saptamana in 19 de oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane. Astfel, in prima saptamana filmul poate fi văzut in: Bucuresti, Bacau, Arad, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Tulcea, Brasov, Pitesti, Satu Mare, Slatina, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Targu Mures, Oradea, Braila, Ploiesti, Craiova, Sibiu si Lugoj.
In afara de proiectiile din cinematografe traditionale, distribuitorii filmului, Transilvania Film si Ro Image, vor continua sa aduca aceasta productie in fata publicului din orase si zone care nu dispun de sali de cinematograf, prin metode alternative de proiectie. In acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor organiza proiectii in regim de spectacole cu bilet, in diferite orase din Romania, in teatre sau case de cultura, proiectii al caror program va fi pre-anuntat pe siteul filmului www.despreoamenisimelci.ro.
Miza distribuitorilor este aceea de a trezi in public dorinta de a veni cu placere si interes sa vada un film romanesc la cinematograf sau in aceste locatii neconventionale.
Filmul este cel de-al doilea lung metraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa Legaturi Bolnavicioase, care a avut premiera in Romania in anul 2006.
Scenariul ii apartine lui Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Artaa Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.
„Despre oameni si melci” este distribuit in cinematografe de Transilvania Film in colaborare cu Ro Image.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava