Comenzi MOPAN Suceava

ITM Suceava declanşează, în luna mai, acţiuni de control și de verificare a măsurilor dispuse la angajatori care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Activităţile de control vor viza respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea lucrătorilor care desfășoară activitate în șantierele fixe și mobile unde există riscul de cădere de la înălțime sau riscul de surpare de maluri la lucrările de săpături.
În desfăşurarea acţiunii se va acorda o atenţie deosebită creşterii gradului de exigenţă în activitatea de control, proporţional cu gradul de pericol social al neconformităţilor constatate,a anunţat şeful Itm Suceava, Romeo Butnariu. Potrivit acestuia, activitățile din domeniul construcțiilor sunt, la nivel european, activități în care riscul de accidentare pentru lucrători este de două ori mai mare, iar riscul de deces este chiar de trei ori mai ridicat, raportat la alte sectoare de activitate. “Numărul de accidente de muncă înregistrat precum și gravitatea acestora, a determinat luarea deciziei de a continua și intensifica acțiunile de monitorizare și verificare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care sunt implementate de către angajator, la locul de muncă, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă”, a declarat Romeo Butnariu.

El a precizat că, pe parcursul anului 2016, Inspecția Muncii a inițiat o campanie in domeniul construcțiilor având ca obiectiv specific verificarea cu prioritate a angajatorilor din construcții la șantierele temporare și mobile în care se desfășoară lucrări de săpături și lucrări de construcții unde se utilizează schele. Obiectivele generale ale acestei acţiuni au în vedere creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecințe benefice în plan social și profesional. Se are în vedere, de asemenea, încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaților și angajatorilor în diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul construcţiilor. În perioada mai – noiembrie 2016, conform metodologiei de desfășurare a acestei acţiuni, vor avea loc acţiuni de control și de verificare a măsurilor dispuse la angajatori care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Activităţile de control vor viza respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea lucrătorilor care desfășoară activitate în șantierele fixe și mobile unde există riscul de cădere de la înălțime sau riscul de surpare de maluri la lucrările de săpături.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava