Concert pascal
MOPAN Suceava

Consilierul local al PSD, fostul mare fotbalist Florin Cristescu, este de părere că inițiativa de a organiza o colectă de bani pentru salvarea echipei Foresta Suceava reprezintă o umilință la adresa jucătorilor. Într-o conferință de presă pe care a susținut-o astăzi alături de președintele interimar al Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, Florin Cristescu a declarat că „este dureros” ca în 2017 să fie organizată o colectă în rândul comunității locale pentru o echipă de fotbal. „Mă doare sufletul. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva. Și de ce am ajuns în această situație? Probabil și că nu s-au îndeplinit anumite lucruri din proiectul dintre Primăriei și echipa de fotbal, dar important este cum putem să rezolvăm această situație”, a spus Cristescu, făcând referire la faptul că Foresta Suceava riscă să fie desființată din cauza datoriilor pe care clubul le are la bugetul de stat. El a adăugat că probabil că nu se va schimba nimic cu soarta echipei Foresta Suceava și că aceasta se va desființa, considerând că suma strânsă din colecta publică, de 2.650 de lei, este mai mult decât insuficientă, în condițiile în care datoriile echipei sunt de aproximativ 300.000 de lei.

Florin Cristescu s-a întrebat ce se va întâmpla și cu „viitorul copiilor noștri”, a celor care au muncit pentru a ajunge la performanță și și-au fixat ca obiectiv să joace la o echipă din Liga a II-a. „Probabil că acești copii vor pleca, cum au făcut și alții. Din păcate în Suceava echipele de fotbal se desființează la foc automat. Acum ar fi cea de-a șasea echipă de fotbal din Suceava care se desființează”, a mai spus fostul mare fotbalist. El a arătat că după desființarea Forestei, o nouă echipă de fotbal a Sucevei ar trebui să înceapă să joacă din Liga a V-a, și teoretic ar mai fi nevoie de minim 4 – 5 ani pentru a reveni în Liga a II-a. Consilierul PSD a subliniat că o soluție pentru sporturile din Suceava, nu numai pentru fotbal, ar fi de a se construi „pe o structură puternică”, explicând că este extrem de important să existe o preocupare pentru sprijinirea copiilor care vor să facă performanță în sport. În același timp, el a atras atenția și asupra stării în care se află infrastructura sportivă din municipiul Suceava, plecând de la degradarea stadionului Areni, sau de la lipsa oricărei investiții la stadionul din cartierul Ițcani.

Florin Cristescu a oferit și o soluție care ar putea să asigure fondurile necesare achitării datoriilor pe care le are în prezent Foresta Suceava. Cristescu a propus ca Primăria Suceava să organizeze o dezbatere publică la care să fie invitați agenți economici pentru a-i ruga în îndemna să achiziționeze bilete sau abonamente la meciurile Forestei de pe terenul propriu. El consideră că astfel s-ar asigura și fondurile necesare iar tribunele stadionului ar fi din nou pline la meciurile Forestei Suceava. Consilierul PSD și-a exprimat speranța că până săptămâna viitoare vor fi achitate datoriile pe care le are Foresta, el precizând că după acest moment ar trebui să fie realizată o strategie extrem de serioasă pentru a continua activitatea clubului.

La rândul său, liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir a amintit formațiile de fotbal sucevene care au dispărut în decursul timpului, respectiv Foresta Fălticeni, Bucovina Suceava, Șoimii Bucovina Suceava, Cetatea Suceava, Cetatea Suceava, Rapid Suceava, și acum Foresta Suceava.

Dan Ioan Cușnir a mai spus că Ion Lungu „pozează acum în salvatorul echipei de fotbal a Sucevei”, însă pentru colectă a donat doar 1.000 de lei, „adică jumătate din suma plătită pentru un ou pascal pe care primăria l-a achiziționat anul acesta”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava