Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat aprobarea cu unanimitate de voturi a bugetului județului Suceava pentru anul 2021, el subliniind faptul că cele mai multe fonduri vor fi alocate pentru cheltuielile de dezvoltare. Gheorghe Flutur a spus că bugetul județului pentru acest an este de 616 milioane de lei, respectiv 126 de milioane de euro, fiind cu 5% mai mare decât cel din 2020. Flutur a spus că din cei 616 milioane, 319 milioane de lei, adică 52%, reprezintă cheltuieli de funcționare și 297 milioane de lei, cheltuieli de dezvoltare. „Sumele sunt foarte strânse. În primul rând noi nu am putut și nu am dorit să prindem în acest buget la capitolul cheltuieli, investițiile pentru care deocamdată aprobăm studiile de fezabilitate. Dar din excedentul pe care îl avem la dispoziție, mai sunt circa 42 de milioane de lei, care anul acesta vor fi adăugați acestui buget. E vorba, printre altele, de cheltuieli la Spitalul Județean, la centrul de oncologie, sau la Direcția de Protecție a Copilului. Sunt convins că vor crește valorile pentru dezvoltare. Și dacă vom calcula, vom ajunge cu cheltuielile de dezvoltare undeva la 57% în acest an și diferența de 43% la cheltuieli de funcționare. E mai mare procentul anul acesta decât anul trecut a cheltuielilor de dezvoltare. Am ținut foarte mult pe capitolul de dezvoltare să alocăm resurse curajoase, pentru că județul are nevoie de dezvoltare. Și dacă mă uit numai la ultimii ani, cred că e o sumă record pe care o avem în acest an la dezvoltare”, a spus președintele CJ Suceava.

În același timp el a spus că a discutat cu toți consilierii PNL, PSD și PMP despre modul în care vor fi gestionate cheltuielile de funcționare, „pentru că trebuie să fim în continuare foarte atenți. „Aduc aminte că la ultima ședință am votat o organigramă prin care am comprimat aparatul propriu al CJ Suceava. Pe de altă parte i-am mutat pe unii în unitatea de implementare pentru centuri ocolitoare, pe zona proiectelor europene. Și voi fi foarte atent la încărcarea la maxim cu atribuțiuni a personalului și nicidecum la mărirea schemelor. Am redus treptat în ultime perioadă aceste scheme pentru că trebuie să alocăm mai mulți bani capitolului dezvoltare”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur: ”Bugetul pentru acest an este unul curajos”

Președintele CJ Suceava a explicat că prin buget, pentru Spitalul Județean Suceava se alocă în momentul de față o sumă de aproximativ 8 milioane de lei, urmând ca în a doua etapă să se mai aloce încă 10,8 milioane de lei.

Gheorghe Flutur a precizat că pentru drumurile județene bugetul pentru anul acesta este de 290 de milioane de lei, peste 60 de milioane de euro. „La fel, este un buget record pentru drumuri. Aici o pondere mare o are și axa strategică Suceava – Dolhasca și spre zona spre Zaharești – Dărmănești. De asemenea avem PNDL-urile. Ponderea este foarte mare pentru drumurile județene, ceea ce este firesc, pentru că județul are nevoie de investiții în infrastructură”, a spus Gheorghe Flutur, care a precizat că doar pentru axa strategică Dolhasca – Liteni – Suceava – Dărmănești suma alocată este de 121 de milioane de lei. El a declarat că vor fi făcute investiții în drumurile de legătură cu alte județene, respectiv Panaci – Bilbor, care va asigura legătura cu viitoarea Autostradă a Unirii, dar și la drumul Mălini – Văleni – Borca. Flutur a mai spus că lucrări vor fi făcute și la drumul de pe Rarău, pe Izvorul Alb, dar și la Grădinița – Coșna, în zona Stulpicani, sau Slătioara – Câmpulung Moldovenesc.

Președintele CJ Suceava a adăugat că la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se alocă o sumă de 125,5 milioane lei, care acoperă fondul de salarii până la sfârșitul anului. „Vreau să spun un lucru foarte clar. Nu am nimic cu alte județe pentru că e treaba lor cum își alocă banii. Am prins bani pentru toate lunile, până la sfârșitul anului, pentru drepturile salariale. Poate veți vedea în alte părți că au cheltuieli mai mici, pentru că pe 2 – 3 luni unii nu și-au prins bani pentru salarii. E treaba lor. Și poate că și asta creează o imagine că unii au un buget mai mare pe dezvoltare. Nu am vrut să lăsăm descoperită Direcția pentru Protecția Copilului. Nici anul trecut nu s-a întâmplat și nu va fi nici anul acesta”, a subliniat Flutur.

De asemenea, Gheorghe a mai spus că pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare” se alocă 5,5 milioane de lei, pentru Muzeul Național al Bucovinei – 15,3 milioane, pentru Centrul Cultural Bucovina – 11,8 milioane lei, pentru Biblioteca Bucovinei – 3,7 milioane de lei, pentru ISU – 1,2 milioane de lei (din care se vor achiziționa și 10 panouri de avertizare meteorologică), pentru Centrul Militar Județean – 500.000 de lei, pentru învățământul special 14,9 milioane de lei, pentru Serviciul Salvamont – 1,1 milioane de lei, pentru Direcția de Evidență a Persoanelor – 3 milioane lei și pentru programul „laptele și cornul” o sumă de 13,3 milioane de lei.

„Bugetul pentru acest an este unul curajos, un buget de dezvoltate și dorința mea este să cheltuim acești bani, să intrăm imediat cu acest buget pentru că e totuși aprilie. Și dorim să cheltuim eficient acești bani până la sfârșitul acestui an”, a afirmat Flutur.

Flutur: 57% din bugetul județului pentru acest an va fi pentru dezvoltare. E o sumă record pe care o avem la cheltuieli de dezvoltare, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava