Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul României a aprobat astăzi rectificarea pozitivă a bugetului de stat. Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului de rectificare a bugetului de stat, județul Suceava a primit o sumă de bani record pentru primării. Suma alocată județului Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale este de 46,4 milioane de lei, adică peste 10 milioane de euro. Suma este cea mai mare la nivel național acordată unui județ pentru echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să precizeze că sumele de bani vor fi alocate primăriilor atât pentru acoperirea datoriilor, cât și pentru proiecte. Flutur a explicat că potrivit prevederilor legale, suma primită de la Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale va fi alocată primăriilor de către Administrația Finanțelor Publice, în procent de 80% și în baza unei formule. Diferența de 20% va fi alocată primăriilor de către Consiliul Județean Suceava pentru proiecte.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că o sumă importantă de bani a fost alocată de Guvern pentru primăriile sucevene care au datorii la plata ratelor și dobânzilor pentru proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.Șeful administrației județene a adăugat că suma alocată astăzi de Guvern pentru acoperirea ratelor și dobânzilor la creditul contractat pentru acest proiect este de 19 milioane de lei, adică aproximativ 4,5 milioane de euro. „Sunt bani care asigură deblocarea unor primării. Deja sunt cazuri, cum este primăria din Broșteni, în care conturile au fost blocate pentru datoriile înregistrate la plata ratelor și dobânzilor pentru creditul pentru proiectul Suceava – utilități și mediu”, a spus Gheorghe Flutur. De precizat că suma pentru 19 milioane de lei va fi împărțită la 44 de primării sucevene care fac parte din proiectul „utilități și mediu”, cei mai mulți bani urmând să-i primească municipiul Câmpulung Moldovenesc – 4,576 milioane de lei, Gura Humorului – 3,746 milioane de lei și Vatra Dornei – 3,548 milioane de lei.

Gheorghe Flutur a remarcat că o alocare de fonduri extrem de importantă este cea pentru sistemul de protecție a copilului. El a precizat că în acest scop suma aprobată de Guvern a fost de 7 milioane de lei, bani care rezolvă problema achitării salariilor pe ultimele două luni pentru personalul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. Nu în ultimul rând, tot pentru județul Suceava s-a mai alocat o sumă de 30,6 milioane de lei finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor pentru anul 2016. Aproape 19 milioane de lei din această sumă va fi alocată pentru finanțarea de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat, respectiv pentru salarii, indemnizații și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora. Din totalul de 30,6 milioane de lei, o altă sumă de 11,763 milioane de lei va fi folosită pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare din județul Suceava. Gheorghe Flutur a mai spus că și pentru proiectul „fructe în școli”, județului Suceava i-a fost alocată suma de 200.000 de lei.

Sumă record alocată județului Suceava, pentru primării, din partea Guvernului României, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava