Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur , a declarat că va propune Consiliului Județean Suceava aprobarea alocării de ajutoare financiare de urgență pentru familiile  afectate de incendiul de la mansardele blocurilor din spatele Catedralei din Gura Humorului, din noaptea de 12 spre 13 aprilie. În incendiu au ars toate cele 18 apartamente aflate la mansarda blocurilor, fiind afectate și celelalte 50 de apartamente din complexul de locuințe.
Gheorghe Flutur s-a deplasat zilele trecute la fața locului pentru a vedea exact situația creată ca a incendiului care a afectat blocul respectiv din Gura Humorului. Împreună cu șeful administrației județene s-a aflat și primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, precum și un reprezentant al ISU Suceava. „În urma analizei de la fața locului voi propune în prima ședință a Consiliului Județean Suceava, care va avea loc săptămâna viitoare, acordarea de sprijin financiar pentru persoanele afectate de incendiu. Momentan așteptăm finalizarea anchetelor sociale de la Primăria Gura Humorului, precum și documentele de la ISU Suceava, pentru a putea întocmi proiectul de Hotărâre de Consiliu Județean și pentru a stabili sumele care vor fi acordate acestor familii”, a spus Gheorghe Flutur. El a precizat că ajutoarele financiare vor fi acordate din fondul de rezervă aflat la dispoziția Consiliului Județean Suceava.
Președintele Consiliului Județean Suceava și-a exprimat speranța că și Guvernul României va găsi soluțiile prin care va acorda ajutoare financiare pentru familiile sinistrate. „Am avut discuții la Guvern, și sper ca împreună cu Prefectura, cu doamna prefect Mirela Adomnicăi, să găsim soluții și la nivel guvernamental pentru sprijin. Și mă refer aici la ajutoare financiare în special pentru cele 18 familii care nu mai au unde locui”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că din punctul său de vedere o soluție pentru rezolvarea problemei celor 18 de familii ar fi construcția de blocuri ANL, precizând că din informațiile pe care le are o astfel de investiție a fost aprobată și pentru acest oraș.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava