Șeful administrației județene, a declarat că Tabăra de la Bucșoaia a trecut la Ministerul Tineretului și Sportului, în vederea realizării unei investiții de 33 milioane de Euro. Gheorghe Flutur a precizat că finalizarea aceste investiții, tabăra de Bucșoaia va fi cea mai mare tabără de tineret din România

Flutur a precizat că în ședința de Guvern de joi ieri a fost adoptată Hotărârea privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) precum şi declararea lui ca bun de interes național, prin care Tabăra de la Bucșoaia a trecut la MTS în vederea realizării unei investiții de 33 milioane de Euro.

„Salut decizia Ministerului Tineretului și Sportului de a se implica în realizarea acestei investiții deosebit de importante pentru județul Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur. El a explicat că la Bucșoaia va fi un complex care presupune construcții – montaj, dotări și echipamente, amenajare exterioară-peisagistică, amenajare terenuri de sport neacoperite, amenajare parcare exterioară, utilități. ”Vor fi clădiri pentru cazare, tip hotel, sală de sport cu piscină la interior, sală multifuncțională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru – teatru de vară, centru de conferințe, restaurant ponton. În același timp va fi amenajat un spațiu outdoor pentru foc de tabără, spații de recreere, spații de joacă, amenajarea de piste/trasee pentru bicicliști și skateboard”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava. El a spus că parcul taberei va fi amenajat pe zone: zona de promovare a culturii Bucovinene, cu biserici și mănăstiri, zona de case tradiționale cu ateliere pentru pictură, olărit, sculptură și lucru în lemn, zona de agricultură tradițională și o bucătărie dedicată tinerilor, în afara celei oficiale unde gătește personalul calificat, pentru activități de dezvoltare a abilităților de viață – gătit împreună, ceaiuri etc.

„O atracție deosebită va fi reprezentată de Bucovina în miniatură, cu machete realiste a celor mai importante biserici și mănăstiri, case tradiționale, ansambluri agricole sau ferme, pășuni și elemente naturale în miniatură. Un parc-muzeu în aer liber care va permite vizitatorilor să cunoască istoria și frumusețile Bucovinei. Vor fi alei amenajate printre machete realist executate, vizitatorii vor primi informații scrise sau digitale despre diferitele obiective turistice ale Bucovinei”, a încheiat Flutur.

Flutur anunță investiții de 33 de milioane de euro în Tabăra de la Bucșoaia. „Va fi cea mai mare tabără de tineret din România”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava